Foto:
Foto:

Po njegovih besedah bi se vsak Grk moral v živo spominjati tega izjemnega dogodka. Očitno Grki z nakupom vstopnic čakajo do zadnjega, saj je prodaja v zadnjih dneh zelo porasla. V ponedeljek je bilo prodanih kar 84.000 vstopnic, skupno pa doslej 2,4 milijona od 5,3 milijona.

Na kratko iz Aten
Vodilni možje iraškega nacionalnega olimpijskega komiteja upajo, da med igrami ne bo bombardiranj in uličnih spopadov v državi.

Britanski, ameriški in izraelski policisti bodo svoje športnike na olimpijskih igrah v Atenah varovali oboroženi. Grške oblasti so z omenjenimi državami sklenile ustrezne neuradne dogovore. Tuji varnostniki v Grčiji sicer ne bodo smeli nositi orožja.

Susanthika Jayasinghe je zaradi poškodbe odpovedala nastop v Atenah. 28-letna atletinja, ki je za Šrilanko v Sydneyju osvojila sploh prvo medaljo (bron na 200 m), bi morala nastopiti v teku na 100 m.

Slovenska turistična organizacija bo olimpijske igre v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije izkoristila za predstavitev slovenske turistične ponudbe. Ponudba slovenskega turizma bo na ogled ves čas iger, posebna predstavitev pa bo 24. avgusta. Za promocijo je STO namenil 7 milijonov tolarjev.

Kenijski boksar v bantamski kategoriji David Munyasio je prvi športnik, ki je bil v Atenah pozitiven na dopinškem testu. Mednarodni olimpijski komite je Kenijca že poslal domov.

Ruske športnike za osvojitev zlate kolajne čaka nagrada v vrednosti 110.000 ameriških dolarjev. Zmagovalci v boksu in rokoborbi bodo prejeli še bogatejšo nagrado (150.000 USD).