Foto:
Foto:
Petkov večer je veliko Slovencev namenilo ogledu otvoritvenega spektakla.

Kenteris je pred sredinim zaslišanjem pred posebno komisijo Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) dejal, da je nedolžen. "Nikoli nisem užival prepovedanih substanc in odgovoril bom na vsa vprašanja Moka," pravi Kenteris. Če Kenteris ne bo uspel pojasniti, zakaj ga ni bilo na doping testu, mu grozi izključitev iz olimpijskih iger.

Podobna usoda lahko doleti tudi Ekaterini Thanou, ki prav tako ni opravila testiranja, minuli četrtek pa se je skupaj s Kenterisom zapletla v prometno nesrečo.

Otteyeva hvali našo deželo
Merlene Ottey (nastopa že na sedmih igrah) je na odlično obiskani novinarski konferenci povedala, da bo z veseljem nastopila za Slovenijo, ki je njena druga domovina: "Slovenija je izredno lepa dežela, polna hribov in z lepo obalo, pa tudi s prijetnimi temperaturami poleti ter hladnimi zimami," je povedala Jamajčanka, ki ima za cilj polfinalni nastop na 100 oziroma 200 metrov.

Na kratko iz Aten
Prenos otvoritvene slovesnosti si je na TV Slovenija povprečno ogledalo 14,4 odstotka gledalcev. To pomeni, da je prenos spremljalo 272.100 gledalcev, kar predstavlja kar 48-odstotni delež gledalcev televizije v tem času. Največja gledanost je bila med 20. in 21. uro, v povprečju 17-odstotna.

Ameriška teniška zvezdnica Venus Williams je spet pokazala svojo strast do mode. Tokrat je skreirala pokrivala, ki jih bodo nosili uslužbenci verige s hitro prehrano McDonald's.

Dvigovalka vteži iz Mjanmarja Nan Aye Khine je bila izključena iz olimpijskih iger, saj je bila pozitivna na dopinškem testu. Mjanmarkin izid (4. mesto) v kategoriji do 48 kg je neveljaven.

Iverson na parket kljub poškodbi
Ameriški košarkar Allen Iverson bo kljub zlomljenemu prstu na desni roki
nastopil na srečanju proti Grčiji.