Foto:
Foto:
Tudi Demetrio Lozano je bil prehiter za slovensko obrambo.
Tone Tiselj ne najde poti do zmage.

Evropski podprvaki bi z morebitno zmago še imeli možnosti za četrtfinale, saj so pred tem Južnokorejci premagali Islandijo.


Sodelujte v spletnem forumu!

Vendar pa so se varovanci Toneta Tislja namesto z zagrizenostjo "izkazali" s popolno razglašenostjo in doživeli četrti poraz zapored. V drugem polčasu so se povrhu še osmešili pred na srečo maloštevilnim občinstvom v dvorani Falirio.

V prvem polčasu je bila igra še znosna. V 20. minuti so Slovenci s petim golom Aleša Pajoviča in delnim izidom 5:0 celo povedli z 12:10, nato pa do odmora zaostali za tri gole. V nadaljevanju popoln razpad igre in mučna igra mačke z mišjo. 41 prejetih golov pove vse. Še dobro, da bo agonije kmalu konec.

Šepala zlasti organizacija napada
Selektor si je zamislil nekaj novih taktičnih rešitev. Vid Kavtičnik je na mestu desnega zunanjega dostojno zamenjal nerazpoloženega Renata Vugrinca. Organizatorja igre pa nista bila niti Uroš Zorman niti Sergej Rutenka, temveč Luka Žvižej, ki je žogo podarjal prihodnjim tekmecem v španskem prvenstvu.

Ob nerazpoloženih vratarjih in luknjičasti obrambi je bil poraz neizbežen. Rutenka, najboljši igralec proti Islandiji, je v igro stopil le za nekaj sekund. Pozitivno oceno lahko pripišemo še krožnemu napadalcu Tomažu Tomšiču, ki je dosegel sedem golov.

Slovenska reprezentanca se po uspešnem evropskem prvenstvu in zmagi Celjanov v Ligi prvakov očitno ni bila sposobna še tretjič motivirati v tako kratkem času. Upajmo, da se bo trend obrnil do bližajočega se svetovnega prvenstva.

Špancem leži slovenska igra
Pred dobrim letom je Španija v Kopru povsem nadigrala Slovenijo. Takrat je predsednik Rokometne zveze Slovenije Zoran Jankovič odslovil tedanjega selektorja Nika Markoviča. Slovenija bo v nedeljo ob 8.30 igrala proti Južni Koreji in poskušala doseči prvo zmago.

SLOVENIJA - ŠPANIJA 28:41 (15:18)                                      
                                       
Pajovič    7   Romero        7         
Tomšič     7   Belaustegui   5         
Kavtičnik  4   Garcia        5         
Kastelic   3   Colon         4         
Brumen     3   Lozano        4         
Žvižej     2   Ortega        4         
Kozlina    1   O'Callaghan   3         
Zorman     1   Perez         3         
               Entrerrios    2         
               Urios         2         
               Dušebajev     1         
               Hernandez     1         
                                       
Sedemmetrovke:   0/1; 2/2              
  Izključitve: 6 min; 6 min       

Matjaž Brumen: Pred tekmo smo bili prepričani, da lahko zmagamo, toda to je bil račun brez krčmarja. V prvem polčasu smo še delovali kot ekipa, v drugem polčasu pa pogrnili po celi črti. Očitno bomo morali sesti za mizo in se o celotni zadevi iskreno pogovoriti.

Dušan Podpečan: Tako kot na vseh dosedanjih tekmah smo bili tudi v dvoboju s Španijo zelo motivirani, a očitno je, da nam na igrišču enostavno nič ne gre od rok. Razočaran sem tako kot vsi moji soigralci in gledalci.

Uroš Zorman: Vsak od nas bo najprej moral počistiti pred svojim pragom. Ne morem razložiti naših slabih predstav. Vsak od nas se bori po najboljših močeh, vendar nam na igrišču enostavno nič ne more uspeti.