Foto:
Foto:

Nemčija je izgubila dve zlati medalji v tridnevnem tekmovanju v konjeništvu, potem ko Arbitražno sodišče za šport (CAS) ugodilo pritožbi Francije, Velike Britanije in ZDA.
Najvišje sodišče je odločilo, da bi med sredinim preskakovanjem ovir morali Bettini Hoy pripisati časovni pribitek, kar jo je stalo tako posamične kot ekipne medalje.

Francija, ki je bila druga v ekipnem tekmovanju, bo tako prejela zlato medaljo, Velika Britanija srebrno in ZDA bronasto. Med posamezniki je olimpijska prvakinja postala Britanka Leslie Law, druga je Američanka Kimberly Severson in tretja Britanka Pippa Funnell. Izidi.
"Počutim se grozno, najraje bi se usedel v kot in tulil. Vendar odločitev je treba spoštovati", je izjavil vodja nemške jahalne reprezentance Reinhard Wendt. Povedal je, da je Hoyeva na poti z letalom v Nemčijo in da ni nobene možnosti, da bi jo obvestili o slabi novici.

Francoski jezdec Nicolas Touzaint pa je izjavil, da je bilo pravici zadoščeni. "To je čudovit uspeh, vendar žal ne bo častnega kroga in marseljeze."