Foto:
Foto:

Na sklepni slovesnosti slovenskih nosilcev medalj ne bo, saj so že doma, bo pa na stadionu večina atletov, ki so nastopali v zadnjem tednu in veslač Jani Klemenčič, ki kar "noče" domov, saj se med olimpijsko druščino odlično počuti.

V sredo sprejem na Prešernovem trgu
Olimpijska reprezentanca se bo domači javnosti predstavila 1. septembra. Ob 20. uri je pripravljen poseben sprejem na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Kejžarjeva in Vugrinec miss in mister
Plavalka Alenka Kejžar in rokometaš Renato Vugrinec sta osvojila naslova miss in mister slovenske olimpijske delegacije. V izboru je sodelovalo 10 slovenskih udeležencev iger.

Ugasnil bo olimpijski ogenj
Grki želijo ob zaprtju iger svetu spet dokazati, da se znajo zabavati. Režiser sklepne prireditve Lois Jacobs: "Organizirali so odlične igre in imajo vzrok za proslavljanje. To bo velik šov, pa še polna luna bo."

Najdražje vstopnice še na voljo
Za športnike, ki so še v olimpijski vasi, bo to priložnost, da po vseh napetostih pozabijo na vse in se sproščeno poslovijo od kolegov. Tribune stadiona verjetno ne bodo povsem zasedene, saj organizatorji do sobote še niso prodali vseh vstopnic. Kar 500 najdražjih vstopnic za najprestižnejša sedišča, za katera je treba odšteti kar 750 evrov, je še vedno na voljo.

Naposled se je le polulal
18-letni olimpijec iz Južne Koreje se na dopinški kontroli ni želel sleči pred zdravniki in drugim osebjem na testu. Vsi prisotni člani protidopinške komisije in še prevajalka so se tri ure in pol trudili, da je na koncu Korejec le zbral pogum, slekel hlače in komisiji predal vzorec urina.