Foto:
Foto:
Merlene Ottey
Matjaž Brumen je bil najboljši strelec.

Škofjeločan je že v 1. krogu tekel 20,57, v četrtfinalu pa bil še za desetinko hitrejši in s 13. časom zanesljivo napredoval med najboljših šestnajst. Svoj državni rekord je izboljšal za sedem stotink.

"Ko sem prišel v cilj in videl rezultat, sem si dejal, to pa mora biti dovolj. Ni bilo treba dolgo čakati, saj sem tekel v tretji skupini, tako da mi je bilo prikrajšano mučno čakanje na ostale rezultate. S tem sem izpolnil vse cilje, ki sem si jih zadal v Atenah. V polfinalu bom skušal teči še bolje, a vem, da sem lahko hitrejši le še za kakšno stotinko ali dve," je dejal Osovnikar, ki bo v polfinaku tekel v sredo ob 21.58. V svoji skupini ima drugi najslabši čas letos.

Otteyjeva po polovici odstopila
Nesrečno so se olimpijske igre končale za Merlene Ottey. V polfinalu teka na 200 metrov je Otteyjeva po polovici proge zaradi špoškodbe odstopila. "Po tridesetih metrih sem začutila poškodbo v levi stegenski mišici. Zaslišala sem tudi pok, zato sem prenehala s tekom," je dejala 44-letna Otteyeva.

Cankar zadnji med vsemi
Slabo je v skoku v daljino nastopil Gregor Cankar. Celjan je v prvem skoku skočil le 504 cm, nato prestopil, v tretjem poizkusu pa je s 732 cm krepko zaostal za normo (810). "Ni mi šlo. Na zaletišču sem imel preveč treme. Le drugi skok je bil konkreten, toda s tem ni konec sveta. Tekmoval bom še naprej," je dejal Celjan.

Že dopoldne je svoje delo z odliko opravil Damjan Zlatnar na 110 m z ovirami, ki je s 13,66 izenačil lastni državni rekord iz leta 2001 in napredoval v sredin 2. krog.

Domov z dvema zaporednima zmagama
Še zadnjič na olimpijskih igrah so nastopili slovenski rokometaši, ki so s 30:24 (11:13) premagali Egipt in se izognili zadnjemu mestu.

Slovenci so tokrat naredili manj tehničnih napak, kar je ob raznovrstnosti v napadu in standardno dobrih vratarjih zadostovalo za povprečne Egipčane, ki so igrali brez svojega najboljšega igralca Zakyja.