Foto:
Foto:
Lazaros Papadopulos je dobro zaustavljal Tima Duncana.
Ahmed Al Maktoumiz je priboril sploh prvo medaljo na olimpijskih igrah za Združene arabske emirate.
Dmitrij Nosov je kljub okrvavljenenmu obrazu in poškodbi komolca dobil dvoboj za tretje mesto.
Madžari (na sliki) so zmagali še na drugi tekmi na olimpijskih igrah.
Federer se je zgodaj poslovil.

Ameriški plavalec Michael Phelps, ki je pred tem zmagal na 200 metrov delfin, ima po zmagi ameriške štafete že tri zlate, srebrno in bronasto medaljo.

Rus Aleksander Popov se z devetim časom polfinala ni uvrstil v finale na 100 metrov prosto. Avstralec Ian Thorpe se je tja skozi šivankino uho izmuznil kot osmi. Od Popova je bil hitrejši samo za dve stotinki sekunde.

Pri ženskah je na 200 metrov prosto zmagala Romunka Camelia Potec. Brez odličja je ostala Francisca van Almsick. Na 200 metrov mešano je bila najhitrejša Ukrajinka Jana Kločkova, stara znanka slovenskih bazenov.

Vroče na košarkarskem parketu
V novi dramatični končnici so košarkarji Srbije in Črne gore dosegli prvo zmago proti Italiji. Tri minute pred koncem so vodili za osem točk, nato pa tako kot proti Argentini vso prednost zapravil. Pri izidu 72:72 pa je s prostima metoma tekmo odločil Miloš Vujanić. Italijanom v zadnji 5,6 sekunde ni uspelo zadeti.

Ameriški zvezdniki so po senzacionalnem porazu na prvi tekmi proti Grkom pokazali boljši obraz in zmagali 77:71. Varovanci Larryja Browna so se za zmago morali pošteno potruditi, saj so jim gostitelji ves čas dihali za vrat. Grki so v začetku drugega polčasa celo povedli, šest minut pred koncem zaostajali za točko, v zadnjo minuto pa šli z minus štiri. V ključnih trenutkih pa so bili premalo zbrani za novo presenečenje. Več.
Španija je premagala Argentino s 87:76 in ima edina dve zmagi v skupini A. Isto velja za Litvo v skupini B, ki je z 98:90 ugnala ameriške krvnike iz Portorika. Več.

Šejki pijejo šampanjec
Prva kompleta medalj so podelili v streljanju. S pištolo na 50 metrov je olimpijski naslov osvojil Rus Mihail Nestrujev. V dvojnem trapu je slavil Ahmed Almaktoum, kar je sploh prva medalja za Združene arabske emirate na olimpijskih igrah. Več.
Evropskemu prvaku še olimpijski naslov
V judu, v kategoriji do 63 kg, kjer je Urška Žolnir dobila bron, je zmagala Japonka Ajumi Tanimoto. Tanimotova, trikratna azijska prvakinja, je v finalu premagala krvnico Urške, Avstrijko Claudio Heill. Poleg Slovenke je bron prejela še Kubanka Driulys Gonzales.

Za veselje gostiteljev je v kategoriji do 81 kg poskrbel 17-letni Ilias Iliadis. Aktualni evropski prvak, ki ga trenira oče, je v finalu ugnal Ukrajinca Romana Gontjuka. Do brona se je dokopal Rus Dmitri Nosov, čeprav so mu morali zdravniki med borbo za tretje mesto oskrbeti levi komolec. Poleg Rusa je v repasažu bronasto odličje dobil še Brazilec Flavio Canto. Več.

Mariel Zagunis je v sabljanju osvojila prvo zlato medaljo za ZD po 100 letih, potem ko je v finalu premagala Kitajko Tan Šu. Meč je najbolje vihtel Švicar Marcel Fischer. Več. Zadnji komplet medalj so podelili v ženski gimnastiki. V mnogoboju so tako kot pred štirimi leti v Sydneyju slavile Romunke. Druge so bile ZDA, tretja pa je bila Rusija. Več.
Madžari do druge zmage
Vaterpolisti SČG-ja so po uvodnem porazu z Madžarsko premagali Rusijo s 4:3. Hrvaška je proti Madžarski doživela drugi poraz zapored. Branilci naslova so bili bolši z 10:8. Madžari so povedli s 5:1 in prednost zadržali do konca. Več.

V moški odbojki so derbi med Brazilijo in Italijo dobili Južnoameričani s 3:2. V odločilnem petem nizu so carioce slavile s 33:31. Po porazu v prvem krogu proti Poljski je branilka naslova Srbija in Črna gora s 3:0 premagala Francijo. Več.

Senzacionalno slovo Federerja
Z dvoboji 2. kroga se nadaljuje teniški turnir. Senzacija dneva je izpad prvega nosilca Rogerja Federerja proti Čehu Tomasu Berdychu s 6:4, 5:7 in 5:7. Izpadla sta tudi Španec Juan Carlos Ferrero in Rus Marat Safin. Srečno je zmagal drugi nosilec Andy Roddick, ki je Nemca Tommyja Haasa ugnal z 9:7 v zadnjem nizu. Več.