Foto:
Foto:
Berhane Adere

Kakšna naj bi bila morebitna obtožnica, ni znano, tožilstvo pa je napovedalo obsežno preiskavo.

Šprinterja sta pred začetkom OI-jem sprožila afero, ker sta se izognila dopinški kontroli, nato pa naj bi imela še manjšo prometno nesrečo z motorjem, čeprav ju ni nihče videl.

Bolnišnico naj bi zapustila v torek, zaslišanje pred Mednarodnim olimpijskim komitejem pa so preložili na sredo. Oba sta izključena iz grške reprezentance, dokler MOK ne sprejme odločitve.

Kenteris je olimpijski prvak na 200 metrov, Thanoujeva pa je bila v Sydneyju srebrna na 100 metrov.

Odpoved Aderejeve
Svetovna prvakinja v teku na 10.000 m Etiopijka Berhane Adere se je zaradi težav na treningu odpovedala nastopu. Zamenjala jo bo Ejegayehu Dibaba.

Baala saniral poškodbo
Svetovni podprvak v teku na 1.500 metrov Francoz Mehdi Baala bo po poškodbi kolena nastopil v Atenah.

Tudi Dvorak ne misli izpustiti OI
Nekdanji svetovni prvak v deseteroboju, Čeh Tomas Dvorak, bo kljub poškodbi ahilove tetive nastopil v Atenah.

Bo Mok ukrepal proti Irancu?
Eno vodilnih ameriških judovskih združenj je od Mednarodnega olimpijskega komiteja zahtevalo ukrepe proti iranski olimpijski ekipi, ker se dvakratni svetovni prvak v judu, Iranec Arash Miresmaeili, na olimpijskem turnirju v Atenah ni želel pomeriti z nasprotnikom iz Izraela.

Danec povozil pešca
Danski jadralec v razredu zvezda Niklas Holm je v noči na ponedeljek z avtomobilom do smrti povozil pešca, ki je hotel prečkati t. i. olimpijski pas, po katerem v času iger lahko vozijo le vozila z olimpijsko akreditacijo. Identiteta umrlega še ni znana. Holm naj bi v soboto vseeno lahko jadral.

Pritožba Marasa zavrnjena
Pritožba grškega telovadca Vlasiosa Marasa na oceno iz kvalifikacij je Mednarodna gimnastična zveza zavrnila. Na drogu je Maras napravil manjšo napako in tako ostal brez finala. Po natančnem pregledu videoposnetka je tehnični komite odločil, da so sodniki pravilnik spoštovali in da je ocena pravična. Maras je na tem orodju osvojil dva naslova svetovnega prvaka.