Foto:
Foto:
Atletski stadion seveda tudi v sredo ne bo sameval, videli pa bomo štiri slovenske nastope.

Osovnikar je tekel na prvi progi in hitro začel, na koncu pa ga je zmanjkalo. Kar precej je zaostal za četrtfinalnim dosežkom 20,47, ki bi mu prinesel sanjski finale!

Kljub temu si Škofjeločan za nastope v Atenah zasluži najvišjo oceno: "Na prvi stezi je težko. Krivine ne moreš teči tako sproščeno. Na koncu nisem mogel tako zavrteti nog, kot je treba. Vseeno - dva rekorda, to je sanjsko. V pravem trenutku sem odtekel najbolje. Danes v tej konkurenci bi potreboval več sreče pri žrebu. Z boljšo progo bi lahko še kaj naredil!"

V sredo so tekmovali še trije atleti. Jure Rovan se ni uvrstil v finale skoka s palico. Obstal je na višini 5,60 m, norma pa je bila 5,70. Z izidom 5,50 je osvojil 25. mesto.

Tina Čarman je izpadla v skoku v daljino, njen nastop pa je bil zelo podoben Cankarjevemu dan prej. Veljaven je imela le tretji skok, ki je meril skromnih 5,72 metra (36. mesto). Krajani Besnice se bodo vsekakor z večjim veseljem zapomnili nastop kolesarja Tadeja Valjavca.

V četrtfinalu teka na 110 m z ovirami ni tekel Damjan Zlatnar. Kamničan, ki se je v torek z izenačenim državnim rekordom 13,66 nekoliko presenetljivo uvrstil v nadaljnje tekmovanje, je nastop odpovedal, ker si je si je na ogrevanju v kleti stadiona zvil gleženj

Kajakaš Župančič Regent 6. v polfinalu
Kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je v polfinalu na 1.000 m zasedel 6. mesto, skupno pa je olimpijske igre končal na 15. mestu. V finale so vodila prva tri mesta.

"Šlo mi je dosti bolje kot v predtekmovanju. Želel sem malo več, a sem morda ciljal previsoko. Nisem ravno razočaran, zadovoljen pa tudi ne," je dejal 24-letni Koprčan.