Foto:
Foto:

Srečanje ni postreglo s kvaliteto, so pa Slovenci pokazali veliko željo, da se odkupijo za neuspešne predstave v predtekmovanju. Prvi polčas (13:11 za Egipt) ni bil obetaven, v drugem pa smo videli prebujeno slovensko reprezentanco. Razigral se je Brumen, svoje prispeval Lapajne, in prednost Egipčanov je bila izničena v 36. minuti.

Končno so Slovenci pokazali nekaj več v napadu. Egipt ni bil kos raznovrstni igri Slovenije, ki tako častno, vendar z grenkim priokusom zapušča Atene.

Igralca, ki najb bi bila nosilva slovenske igre - Uroš Zorman in Reanto Vugrinec - nista stopila na parket. Slovenska reprezentanca tudi proti skromnemu Egiptu ni bila prepričljiva. Ponovno je šepala igra v napadu, tako kot na vseh tekmah v Atenah, pa so Slovenci delali veliko tehničnih napak. Čeprav so Sloveniji pred prvenstvom pripisovali boj za odličja, je zaostala tudi za osmim mestom iz Sydneyja, ko je bil selektor Leopold Jeras.

Izjave po tekmi:
Vid Kavtičnik: "V prvem delu tekmovanja smo imeli veliko smole. Če bi imeli več sreče v dvoboju s Hrvaško, potem bi bil naš olimpijski izkupiček veliko boljši. Na koncu turnirja smo se vendarle pobrali, najprej smo premagali Južno Korejo, nato pa še Egipt."

Luka Žvižej: "V zadnji tekmi smo hoteli popraviti slab vtis, dve zmagi pa so slaba uteha za vse naše rane. OI so za nas veliko razočaranje, nismo izpolnili načrtovanih ciljev."

Dušan Podpečan: "Če ekipa izgublja, potem vratar navzlic dobrim obrambam ne more biti zadovoljen. Najboljši odstotek obramb 7-metrovk na OI je lepo osebno priznanje, a bi bil bolj vesel, če bi Slovenija dosegla boljši ekipni uspeh."

Sergej Rutenka: "Glave so še prevroče, zato je za globoke analize še preuranjeno. Dejstvo je, da na OI nismo prikazali pričakovane igre. Po dolgi sezoni smo morda vsi padli v manjšo krizo, kljub temu pa je ima slovenska reprezentanca velik potencial. Ne smemo obupati."

SLOVENIJA - EGIPT 30:24 (11:13)        
                                       
Brumen     6      El Almar      5      
Žvižej     6 (1)  Jorsy         5      
Kastelic   4 (1)  Abdel Salam   3      
Rutenka    4 (1)  Karam         3      
Kavtičnik  3      Keshk         3      
Kozlina    2      Moemen        3      
Pajovič    2      El Fakharany  1      
Tomšič     2      Jusef         1      
Natek      1                           
                                       
                                       
Sedemmetrovke:   3/4; 0/2              
  Izključitve: 14 min; 10 min          
300 gledalcev