Tina Maze se je na sprejem pripeljala s slovensko zastavo v rokah. Foto: OKS
Tina Maze se je na sprejem pripeljala s slovensko zastavo v rokah. Foto: OKS
Mazejevo pričakali navdušeni navijači
Tina Maze in Andrea Massi gosta Igorja E. Berganta


Najboljša slovenska alpska smučarka, ki je na odru v družbi trenerja Andree Massija in serviserja Andreja Perovška ponosno pokazala srebrni olimpijski medalji, je bila ob sprejemu in množici ljudi navdušena, ob tej priložnosti pa so ji čestitali in izročili darila tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič in ljubljanski župan Zoran Janković.

Olimpijsko mesto v Ljubljani doživelo prvi vrhunec
Slovensko olimpijsko mesto v Ljubljani je tako danes doživelo prvi vrhunec in rekordno udeležbo, dogajanje na Prešernovem trgu pa se bo končalo v sredo, 3. marca, ko bo tu še uradni sprejem slovenskih olimpijcev.
Prvi sprejem že na letališču
Če je bila šampionka iz Črne ob prihodu v domovino na novinarski konferenci še zadržana, je z navijači na letališču Jožeta Pučnika vriskala in skakala, kot da ne bi bila nič utrujena od dolge poti.
Vsakomur segla v roko
S kilogramom "nakita" okrog vratu (vsaka medalja tehta pol kilograma) se je Mazejeva sprehodila med približno 300 navijači, ki so prišli pozdravit 26-letno Korošico. Skoraj vsakomur je segla v roko, neštetokrat pozirala fotografom, odprla penino in popila kozarček.

Končno v objemu družine
Na novinarski konferenci takoj po pristanku letala je Mazejeva delovala še precej brezvoljno. Vedno ista vprašanja znajo biti že utrujajoča, zato je komaj čakala, da spet vidi svoje najbližje, ki so bili medtem v čakalnici prav tako že malo nestrpni. "Čao, mami," je Tina pozdravila svojo mater, se objela tudi z očetom in sestro, nato pa začela svoj ples pred navijači.

"Radi te imamo!"
Godba na pihala, mažoretke in zvok harmonike so še polepšali praznik ob sprejemu dvakrat srebrne olimpijke. "Tina, radi te imamo," so bili napisi, ki so dokazovali, kako se je slovenska šampionka zasidrala v srcih navijačev. Mazejeva se bo v ponedeljek zvečer (ob 18.00) veselila še s svojimi Črnjani.

V spodnji galeriji si oglejte fotografije z obeh sprejemov po prihodu v domovino in v centru prestolnice.

Mazejevo pričakali navdušeni navijači
Tina Maze in Andrea Massi gosta Igorja E. Berganta