Takšen je bil pogled na prizorišče ženske veleslalomske tekme v Whistlerju iz ciljne tribune. Foto: Reuters
Takšen je bil pogled na prizorišče ženske veleslalomske tekme v Whistlerju iz ciljne tribune. Foto: Reuters
Tina Maze
Tina Maze si je privozila odlično izhodišče za napad v drugi vožnji, ki pa bo namesto v sredo izpeljana v četrtek. Foto: Reuters
Elisabeth Görgl
Z najhitrejšim časom prve vožnje je presenetila Elisabeth Görgl, ki se je na progo podala s številko 16. Foto: Reuters
Taina Barioz
Francozinja Taina Barioz samo za dve stotinki zaostaja za prvim mestom. Foto: EPA

Drugo vožnjo je FIS-ova tekmovalna žirija zaradi goste megle, ki se je spustila na progo, štirikrat prestavila. Potem ko tudi ob 15.00 po tamkajšnjem času (ob polnoči po slovenskem) niso mogli začeti tekmo, so se dokončno odpovedali načrtu, da bi še v sredo izpeljali tekmo do konca.

Po zagotovilu vodje ženskih alpskih tekmovanj Atleja Skärdala bodo tekmo z drugo vožnjo dokončali v četrtek.

Megla prekrila progo
V Whistlerju je sicer nehalo snežiti, a se je na dolgo in zahtevno progo spustila gosta megla. Že pred prestavljanjem so prireditelji znižali štart in tako skrajšali progo za deset vratc. Podlaga je bila zaradi mokrega snega zmehčana, kar je najboljšim po prvi vožnji "obljubljalo" težko delo pri napadanju in branjenju.

Počasnejši začetek, hiter konec
Olimpijska podprvakinja iz superveleslaloma v svoji najljubši in najboljši disciplini lovi že drugo olimpijsko odličje v Vancouvru. 26-letna Črnjanka, ki nosi številko sedem, je dobro odpeljala predvsem spodnji del prve proge, na katerem je zaostanek 46 stotink za takrat vodilno Kathrin Zettel zmanjšala le na 11 stotink.
Mazejeva mirno pričakuje četrtkovo nadaljevanje
"Bolj ko sem šla proti cilju, bolje sem se znašla na tej progi. Zaradi slabe vidljivosti in zahtevne postavitve sem se na začetku malce lovila, a sem se hitro ujela, tako da sem optimistična za drugo vožnjo, kjer bom morala napasti že na samem štartu," je Mazejeva ocenila svojo prvo vožnjo.
"Proti vremenu ne moremo nič, tekma je prestavljena. Treba bo odsmučati dobro, izkoristiti formo, ki jo imam. Ostajam mirna. Megla je bila zares gosta, težko bi bilo tekmovati. Pripravljena sem bila na napad tudi v slabših pogojih. Čaka nas le ena vožnja, razlike so zelo majhne, veliko se še da narediti. Podlaga ni drugačna, ker so veliko snega spravili ven, dovolj trdo je," je še dodala slovenska junakinja teh iger.
Massi: Začetek ni bil optimalen
Njen trener Andrea Massi je dodal: "Na čakanje smo navajeni. Pravilno so se odločili, vidljivost je bila tokrat nemogoča. Zdaj šteje le glava, psihična priprava odloča, nič drugega. Spočita in odločna mora biti. Prvih 40 sekund ni bilo perfektnih, jutri mora začeti odločno."

Druga Slovenka na štartu Ana Drev je štartala kot 36., z zaostankom 2,51 sekunde pa je zasedla 26. mesto. Maruša Ferk se je odpovedala nastopu, ker se je osredotočila na slalom.

Na vrhu dve presenečenji, majhni zaostanki
Najhitrejši čas 1. vožnje je kar presenetljivo postavila Avstrijka Elisabeth Görgl (1:15,12), ki ima dve stotinki prednosti pred drugim presenečenjem dneva, Francozinjo Taino Barioz. Med Zettlovo in Mazejevo se je vrinila še mlada Avstrijka Eva-Marie Brem, ki je le za stotinko prehitela Slovenko. Obeta se izreden finale, saj 12. Švedinja Anja Pärson za Görglovo zaostaja le za 89 stotink.
Vonnova odstopila, Mancusovo ustavili
Po najhitrejšem vmesnem času je Lindsey Vonn v spodnjem delu zletela v zaščitno ograjo. Ker so tekmovalke spuščali na progo z le minutnim časovnim zamikom, so morali sredi vožnje zaustaviti branilko naslova iz Torina Julio Mancuso. Američanka je nato štartala kot trideseta, a z agresivnim nastopom ni mogla višje od 18. mesta.

ALPSKO SMUČANJE (Ž), veleslalom

Vrstni red po 1. vožnji:       
1. E. GÖRGL AVT 1:15,12
2. T. BARIOZ FRA +0,02
3. K. ZETTEL AVT 0,16
4. E.-M. BREM AVT 0,26
5. T. MAZE SLO 0,27
6. V. REBENSBURG NEM 0,35
7. M. RIESCH NEM 0,48
8. M. MÖLGG ITA 0,67
9. T. WORLEY FRA 0,68
10. K. HÖLZL NEM 0,69
11. F. SUTER ŠVI 0,85
12. A. PÄRSON ŠVE 0,89
13. T. POUTIAINEN FIN 1,04
18. J. MANCUSO ZDA 1,30
26. A. DREV SLO 2,51
Odstop: Vonn, Löseth