Kanadski hokejisti so navdušili razprodano dvorano. Foto: EPA
Kanadski hokejisti so navdušili razprodano dvorano. Foto: EPA

Prvi veliki tekmeci so premagani, četrtfinale z Rusijo je bilo mogoče spremljati na vsakem koraku, in ko sem na začetku druge tretjine ravno brskal po trgovskih policah, so kar dvakrat mojo pozornost preusmerili huronski kriki navdušenega občinstva, ki so si tokrat namesto koncerta kakšne glasbene skupine na osrednjem trgu v Whistlerju privoščili ogled tekme na velikem zaslonu.

Vabljeni k poslušanju:
- Pregled OI-ja, 1. del
- Pregled OI-ja, 2. del

Trgovine z alkoholom zapirajo
Vstopnice za kanadske tekme so v hipu razprodane, ljudje nestrpno čakajo na odprtje vrat hokejske palače, zaradi njih pa se marsikatera vrata tudi zapirajo. Tako so, denimo, predčasno zaprte trgovine z alkoholno pijačo.

Vrhunec iger bo hokejski finale
Olimpijski vrvež tako šele dobiva pravo podobo, javorjevi listi so popularni kot že dolgo ne in Kanada zanesljivo doživlja športni vrhunec leta. V različnih državah po svetu z različno vnemo pričakujejo različne športne vrhunce. Hokejski finale za konec 21. zimskih iger, o katerem je tu prepričan sleherni Kanadčan, bo poskrbel za vrhunec evforije, ki se bo v slovenski reprezentanci sprostila že po ženskem veleslalomu in paralelnem veleslalomu deskarjev, kjer Slovenija še upa na olimpijska odličja.

Nihče ne bo ujel hokejske slave
Potem ko so domačini dočakali tako težko pričakovano domače zlato že drugi dan iger, zdaj razmišljajo le še o končnem mestu Kanade na razpredelnici odličij. Sedem zlatih medalj imajo le še Američani in Nemci, junakov je vse več, prav nihče pa ne bo ujel slave in popularnosti zdaj že polfinalistov hokejskega turnirja.