Felix Loch ima lepo prednost. Foto: EPA
Felix Loch ima lepo prednost. Foto: EPA

Svetovni prvak Loch je v obeh vožnjah z najboljšim izidom potrdil, da je prvi favorit za zlato medaljo. Na skrajšani progi ima že velik naskok pred rojakom Davidom Möllerjem, dvakratni olimpijski prvak Zöggeler pa ima že tako velik zaostanek, da mora Loch na progi napraviti tudi napako, če ga želi 36-letni Italijan prehiteti.

Z uvstitvijo je zadovoljen tudi Pociecha: "Mislim, da je znižan štart pravilna odločitev. Po prvem dnevu sem zadovoljen, druga vožnja je bila morda nekoliko slabša. Jutri želim zadržati to mesto, morda lahko še kakšno mesto pridobim."

Gurešidze ni štartal
Tekmovanje je potekalo v senci tragične nesreče Nodarja Kumaritišvilija na treningu, zato njegov rojak Levan Gurešidze ni štartal. 21-letnik je tudi izpustil oba treninga. Tekma, ki si jo je v živo ogledal tudi predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacques Rogge, se je začela z minuto molka. Zaradi nesreče so tekmovalcem za dva ovinka skrajšali progo, na kateri so najboljši dosegali rekordne hitrosti preko 150 km/h. Na kraju nesreče pa sta šopka rož in slika umrlega športnika spominjala na tragičen petkov dogodek. Nekoliko je spremenjen tudi objekt, saj so Kanadčani na mestu nesreče postavili leseno pregrado.

Enosed (M), po dveh vožnjah:
1. F. LOCH NEM 1:36,570
2. D. MÖLLER NEM +0,282
3. A. ZÖGGELER ITA 0,432
4. A. DEMČENKO RUS 0,599
5. A. LANGENHAN NEM 0,717
...
26. D. POCIECHA SLO 2,227