Sara Isaković je osvojila srebrno medaljo na 200 prosto na olimpijskih igrah v Pekingu. Lani se v Londonu ni uvrstila v finale. Foto: STA
Sara Isaković je osvojila srebrno medaljo na 200 prosto na olimpijskih igrah v Pekingu. Lani se v Londonu ni uvrstila v finale. Foto: STA
Sara Isaković je bila ves čas vzorna študentka. Foto: BoBo

Tekmovalci nabirajo moč in kondicijo ter na stotine kilometrov v vodi, zato da bi se kar najbolj uspešno pripravili na letošnja velika tekmovanja, kot so sredozemske igre, univerzijada in vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v Barceloni. Ker je večina sredi priprav, na mitingu v Radovljici, ki tokrat šteje tudi za državno prvenstvo, prav vrhunskih rezultatov ne moremo pričakovati.


Bo pa tekmovanje kazalnik trenutnega stanja in pripravljenosti naših plavalcev ter letošnjih pričakovanj, tudi Damirja Dugonjiča , Anje Klinar in Tjaše Oder, treh že zanesljivih potnikov za svetovno prvenstvo. V zadnjih nekaj letih nas plavalci niso razočarali. Na velikih tekmovanjih v malih ali velikih bazenih so se vedno izkazali, zato njihove dobre uvrstitve pričakujemo tudi tokrat.

Ni pa v reprezentanci za najpomembnejša letošnja tekmovanja srebrne olimpijke Sare Isaković. S plavanjem se sicer še vedno spogleduje, a po končanem študiju na Univerzi Berkeley v San Franciscu so njene misli in načrti usmerjeni tudi na druga življenjsko pomembna področja. Prav včeraj je prišla v novo okolje - v San Diego, kjer jo čaka tudi služba. V vlogi asistentke v raziskovalnem laboratoriju Univerze San Diego, kjer bo dobila nove izkušnje in ideje za poglobljeno nadaljevanje podiplomskega študija v smeri nevropsihologije.

Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj, je Sarina priljubljena misel. In Sara sledi tudi svoji drugi karieri. Začeti moram danes, da lahko uspem čez nekaj let, je trdno odločena nadaljevati na začrtani poti klinične psihologije. Tema jo navdušuje, prevzema in tudi sama ima precej idej, kako in na kakšen način raziskovati možgane špotnikov in ekstremistov. Tudi zaradi tega je njen delodajalec, profesor Paulus, sicer v preteklosti ekstremni kolesar, ki je tudi sam prekolesaril Ameriko, nad Saro navdušen. Pod svoje okrilje jo je vzel iz množice več kot tisoč kandidatov. In že ta podatek je zgovoren sam po sebi. Sara je prava!