Živa Dvoršak je končala na 30. mestu. Foto: BoBo
Živa Dvoršak je končala na 30. mestu. Foto: BoBo
Dvoršakova zaostala za pričakovanji
Dvoršakova 30. v Pragerskem

Na strelskem maratonu sta nastopili še dve Slovenki. Urška Kuharič je s 568 krogi zasedla 45., Petra Vernik pa s 560 krogi 61. mesto.
"Po rezultatski plati me nastop ni zadovoljil. Manjkalo je kar nekaj krogov, ki so bili na mojo pripravljenost popolnoma dosegljivi, res pa je, da sem na zadnjih treningih imela na tem strelišču kar precej težav. Tekma se mi je začela podirati na polovici tekme. Ne vem pravega razloga, to bo pokazala kasnejša analiza z mojo trenersko Polono Sladič. Predvsem se mi je izjalovil nastop v stoječem položaju, na katerega sem v preteklosti veliko stavila. Na zadnjih tekmah mi v tem položaju enostavno ne gre in je glavni krivec za moje slabše izide v tej disciplini. Vse te pomanjkljivosti nisem odpravila niti na treningih, pa tudi na tekmah mi ni steklo, a na današnji tekmi sem veliko izgubila že v ležečem in klečečem položaju, da bi lahko računala na boljši izid na evropskem prvenstvu," je dejala Dvoršakova.
Maksimovićeva po drami do zlata
V kvalifikacijah je bila najboljša Britanka Jennifer McIntosh s 588 krogi. V finalu je po pravem strelskem trilerju slavila Srbkinja Ivana Maksimović s 451,5, ki je za 0,1 kroga ugnala drugouvrščeno Italijanko Petro Zublasing. Bronasto odličje je osvojila Nemka Barbara Engleder s 440,7 kroga, medtem ko je po kvalifikacijah vodilna Britanka zasedla nehvaležno četrto mesto.

Vsi trije slovenski strelci so prek današnjih eliminacij prebili na sredino kvalifikacijsko tekmo v disciplini malokalibrska puška leže. Rajmond Debevec je v eliminacijah zadel 619,8, Damjan Kandare 614,9, Robert Markoja pa 614,3 kroga. Slovenija je v ekipni konkurenci s 1849,0 kroga osvojila 17. mesto.

Kaminski postavil nov svetovni rekord
Blestel je ruski strelec Sergej Kamenski, ki je s 633,0 kroga postavil nov svetovni in evropski rekord. V ekipni konkurenci je zlato kolajno z novim evropskim rekordom osvojila Rusija (1874,1), srebrno Avstrija (1873,4), bronasto pa Norveška (1870,6).
Danes je bila v Strelskem centru Gaj pri Pragerskem na sporedu tudi mladinska preizkušnja v kraljevski strelski disciplini, na njej pa sta nastopili dve domači strelki. Lia Lazar je s 566 krogi zasedla 30., Klavdija Jerovšek pa s 554 krogi 50. mesto.

Na prvenstvu bo nastopilo skoraj 1.600 udeležencev, v 11 dneh pa je na sporedu 37 končnih odločitev.

Dvoršakova zaostala za pričakovanji
Dvoršakova 30. v Pragerskem