Slovenski reprezentanti se iz Češke vračajo praznih rok. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Slovenski reprezentanti se iz Češke vračajo praznih rok. Foto: Drago Perko/www.futsal.si
Alen Fetić
Na prvi tekmi v Velenju je Alen Fetić načel češko mrežo, strelec pa je bil še Rajko Uršič. Foto: Drago Perko/www.futsal.si

Pred dvema tednoma je bilo v Velenju 2:0 za Slovenijo.
Slovenci so v Areni Sparta sicer odlično začeli. Že v 3. minuti jih je v vodstvo popeljal Damir Pertič, ki je na Češko pripotoval včeraj. Štiri minute pozneje je Damirja Puškarja od daleč presenetil Roman Mareš, za 2:1 pa je v 12. minuti zadel Marek Kopecky. 17. minuta bi lahko prinesla novo izenačenje, a so imeli Slovenci nekaj smole. Po strelu Rajka Uršiča iz obrata je žogo ustavila leva vratnica.
Razočaranje za 30 slovenskih navijačev
Na 3:1 je Mareš v 27. minuti povišal z velike razdalje, ko je veliko napako naredil vratar Puškar, vendar so varovanci Andreja Dobovičnika po zaslugi zadetka v gosteh tedaj še držali ugoden izid. A na žalost približno 30 slovenskih navijačev na tribunah in številnih v domovini niso zdržali do konca.
Slovenija tako še naprej ostaja brez nastopa na svetovnem prvenstvu, drugič zapored je izpadla v dodatnih kvalifikacijah. Prvič se je to zgodilo pred štirimi leti, ko so bili v dveh tekmah boljši Portugalci.
Na evropskem prvenstvu je Slovenija igrala trikrat - v letih 2003, 2010 in letos v Zagrebu.

Izjavi po tekmi

Andrej Dobovičnik, selektor: "Dobili smo tri poceni zadetke … Prejeli smo take gole … Žalosten sem in razočaran. Niti v enem trenutku nismo bili izigrani … Začeli smo dobro, a to ni bilo dovolj. Napake so nas stale poti na Tajsko."

Primož Zorč: "Ne vem, kje bi začel … Ne vem, kaj bi rekel … Prioritete in hierarhija v ekipi sta bili zgrešeni, izkušeni smo gledali zadnje minute s klopi, najmanj izkušeni pa so bili na terenu … Že pred tekmo sem rekel, da ni dobro, da se razbija tisto dobro, kar smo imeli v Velenju in na prejšnjih tekmah. Razočaranje je veliko, ena zgodba se končuje. Upam, da bo šla nova naprej bolj uspešno. Ne vem pa brez koga."
Povratna tekma:
ČEŠKA - Slovenija 4:1 (2:1) 0:2
R. Mareš 7., 27., Kopecky 12., Rešetar 39.; Pertič 3.

Češka: Gereček, R. Mareš, M. Mareš, Rešetar, Janovsky, Zdansky, Novotny, Havel, Kopecky, Seidler, Slama, Belej.

Slovenija: Puškar, Grželj, R. Mordej, Osredkar, Pertič, Mohorič, Zorč, Drobne, Čujec, Uršič, Fetić, Rosič.
Sodnik: Oleg Ivanov (Ukrajina)

V odebeljenem tisku je izid prve tekme. Svetovno prvenstvo na Tajskem bo od 2. do 18. novembra.