Sara Tokić je dobila napet peti niz. Foto: www.alesfevzer.com
Sara Tokić je dobila napet peti niz. Foto: www.alesfevzer.com

Hrvatica je na lestvici ITTF na 150. mestu, več kot 200 mest pred Saro Tokić. Nečakinja dolgo najboljšega slovenskega igralca Bojana Tokića je že zaostajala z 1:2, nato pa odločilni niz dobila s 14:12. V petek se bo za uvrstitev med najboljših 16 pomerila s Turkinjo Sibel Altinkaya.

Druga slovenska predstavnica na glavnem turnirju Ana Tofant je izpadla. Proti Čehinji Zdeni Blaškovi je dobila prvi niz, nato pa tri izgubila. Katarina Stražar, Tjaša Novak, Lea Paulin in Lara Opeka so turnir končale že v kvalifikacijah.

Kožul in Hribar uspešno čez prvo oviro
Po poti Novogoričanke sta za razliko od Aljaža Godca, ki je v prvem krogu izgubil proti tretjemu nosilcu, Hrvatu Andreju Gačini, stopala tudi Peter Hribar in Deni Kožul.

Hribar je s 3:0 ugnal Španca Juana Pereza, drugi pa je bil s 3:1 boljši od Kwan Man Hoja iz Hongkonga. V drugem krogu Hribarja čaka odlični Avstrijec Robert Gardos, tudi že dobitnik kolajne na evropskem prvenstvu, Kožula pa Italijan John Oyebode.

V drugi krog se je prebila tudi mešana dvojica Deni Kožul/Katarina Stražar, potem ko je s 3:1 dobila slovenski obračun proti Petru Hribarju in Ani Tofant.

V prvem krogu moških dvojic sta bila neuspešna Deni Kožul in Peter Hribar. S 3:1 sta ju premagala Italijana John Oyebode in Carlo Rossi. Tomaž Pelcar in Damjan Zelko sta izpadla v kvalifikacijah.