Benjamin Savšek je aktualni evropski prvak. Foto: Nina Jelenc
Benjamin Savšek je aktualni evropski prvak. Foto: Nina Jelenc
Savšek v Pragi le za veteranom Ježkom
Savšek drugi na reki Vltavi

Savšek se je v finale uvrstil z osmim časom, ko si je prislužil tudi dve kazenski sekundi. V finalu je odlično veslal na brzicah Vltave. Po tekočem in hitrem nastopu, ko je brez dotika postavil tudi odličen čas, je bil v vodstvu vse do zadnjega nastopa, ko ga je za pol sekunde prehitel Stanislav Ježek. Domači tekmovalec je izvrstno stopnjeval ritem in blestel v srednjem in spodnjem delu. Tretje mesto je zasedel Britanec David Florence, ki je za Savškom zaostal za več kot sekundo. Najboljši trije so bili vsi brez dotika.

Savšek upa, da bo obdržal to raven
"Res sem zadovoljen s finalno vožnjo, saj mi je čoln res dobro tekel. Postavil sem dober čas. V cilju sem se že kar veselil, ker mi je uspela dobra vožnja. Primerjal sem namreč čase iz polfinala, tako da sem potihoma upal na zmago, ampak moram priznati premoč domačinu Stanislavu Ježku. Pokazal je, da se da odpeljati še boljše. Veselim se drugega mesta, kar je dobra popotnica za naslednje svetovne pokale. Upam, da bom držal to raven še naprej,"
je po drugem mestu dejal Savšek.

Luka Božič sedmi
Savšek, ki je v Markkleebergu v Nemčiji letos postal evropski prvak, obenem pa je tudi aktualni svetovni podprvak, je znova dokazal, da je v izvrstni formi in da se na progi v češki prestolnici počuti odlično. Tu je leta 2012 prvič zmagal v svetovnem pokalu, naslednje leto pa je na svetovnem prvenstvu osvojil bron. V finalu, kamor se je uvrstil s tretjim časom, je veslal tudi Luka Božič, ki je bil na koncu sedmi. Jure Lenarčič (15.) in Anže Berčič (21.) sta ostala brez finala.

Kauzerju se nastop ni posrečil
V kajaku je Slovenija ostala brez finalista. V polfinalu sta veslala Peter Kauzer, ki je bil 21., in Janoš Peterlin, ki je zasedel 27. mesto. Simon Brus in mladi Vid Kuder Marušič sta izpadla v kvalifikacijah. V kajaku je sicer zmagal Britanec Joseph Clarke, med kanuistkami pa je bila najhitrejša Čehinja Katerina Hoškova.

Kajakaši tretji na ekipni tekmi
Kajakaši so bili uspešnejši popoldne na ekipni tekmi, kjer so kajakaši Kauzer, Peterlin in Brus osvojili tretje mesto. Pred njimi so bili Poljaki in Čehi. Med kanuisti je slovenska ekipa, za katero so veslali Savšek, Božič in Berčič, zasedla peto mesto.

V nedeljo sledijo še preizkušnje kajakašic in dvojcev. V polfinalu bodo veslali Luka Božič in Sašo Taljat ter Eva Terčelj in Urša Kragelj.

Savšek v Pragi le za veteranom Ježkom
Savšek drugi na reki Vltavi