Mateja Šimic je imela sanjski dan v Kolumbiji. Foto: Klemen Oštir
Mateja Šimic je imela sanjski dan v Kolumbiji. Foto: Klemen Oštir

Zmagala je Španka Ainhoa Murua, tretja pa je bila Francozinja Charlotte Morel. Šimičeva je za zmagovalko zaostala 25 sekund, Morelovo pa je ugnala za devet sekund. Z drugim mestom je izenačila najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu iz Edmontona leta 2011.

"Danes je bil moj dan. Začel se je z močnim dežjem in najprej je bilo videti, da bo tako kot pred dvema letoma, ko sem imela defekt na kolesu. Zaradi dežja je bil start večkrat prestavljen, poleg tega so dovolili nastop v neoprenu. Plavanje sem prvič izvedla brezhibno, brez kakšnih resnih bojev in bila tako na kolesu v prvi skupini šestih deklet. Kolesarska proga je bila zelo hribovita - kar se na 2000 metrih nadmorske višine zelo pozna - ter zaradi dežja in mokrega asfalta tudi nevarna. Sama sem se držala bolj na koncu skupine in se predvsem osredotočala na samo progo in na to, da ostanem sveža še na tekaškem delu. Na teku sem lepo razporedila energijo in tako odlično, brez kakršnih koli problemov, opravila še z zadnjimi 10 kilometri proge. Z rezultatom sem več kot zadovoljna, saj sem že pred tekmo vedela, da sem v odlični formi, kar sem kronala z 2. mestom," je bila Šimičeva vesela po tekmi.

Državna prvakinja v triatlonu je v letošnji sezoni na tekmah svetovnega pokala nastopila v Huatulcu v Mehiki, kjer je bila sedma, v Alicanteju konec septembra pa preizkušnje ni končala. V letu 2013 je trikrat stala na stopničkah v evropskem pokalu, druga je bila v Karlovih Varih, tretja pa v Carigradu in Antalyi.