Domen Škofic je ostal brez medalje. Foto: Luka Fonda
Domen Škofic je ostal brez medalje. Foto: Luka Fonda
Garnbretova navdušila v Parizu

Škofic, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, je v odločilni krog tekmovanja napredoval z drugim izidom polfinala, v kvalifikacijah je bil skupaj z Urbanom Primožičem deveti. Primožič je nato tekmovanje končal v polfinalu na 12. mestu.

Škofic drugič zapored četrti
Škofic je v finalu začel zelo dobro, a nato znova ostal tik pod odrom za zmagovalce, na nehvaležnem četrtem mestu. Dosegel je višino 38+. Škofic je bil četrti tudi pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v španskem Gijonu.

Naslov svetovnega prvaka je z neverjetno predstavo ubranil Čeh Adam Ondra, ki je trenutno najbolj vsestranski tekmovalec v karavani. Drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert, tretji pa Francoz Gautier Supper.

Škofic: Imam mešane občutke
"Tekma je bila vrhunska, tako organizacija kot vzdušje v dvorani, finale je bil tudi vrhunsko postavljen, dejansko še nisem plezal boljše smeri. Sem načeloma zadovoljen s svojim plezanjem, a sem že spet pristal na istem mestu kot pred dvema letoma v Gijonu. Edino to me je zmotilo, stopničkam sem bil mogoče v Gijonu nekoliko bližje, ampak ne vem ..., navdajajo me takšni mešani občutki,"
je bil nezadovoljen Škofic, ki si je glede na potek sezone ter formo nadejal preboja na zmagovalni oder.

26. in 27. novembra elita v Kranju
Po prvenstvu bodo do konca leta na sporedu še tri tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, oktobra na Kitajskem v Vudžjangu in Šjamenu ter sklepno dejanje 26. in 27. novembra v Kranju. Slovenija ima še zelo dobre možnosti za nove odlične uspehe, tako Garnbretova kot Škofic sta vodilna v seštevku svetovnega pokala, Slovenija pa tudi prvič v zgodovini vodi v pokalu narodov v težavnosti.

V soboto je Janja Garnbret v ženski konkurenci osvojila zlato, Mina Markovič pa bron.

Garnbretova navdušila v Parizu