Bojan Tokić še ni prebolel grenkega poraza proti Ukrajini. Foto: NTZS
Bojan Tokić še ni prebolel grenkega poraza proti Ukrajini. Foto: NTZS

Na prvenstvu je tako dosegla pet zmag in poraz, neuspeh proti Ukrajini ji je onemogočil boj za uvrstitev v elitno jakostno skupino.

"Poraz proti Ukrajini še vedno boli. Čeprav so Ukrajinci boljši in je njihova zmaga s 3:0 povsem zaslužena, pa smo imeli svoje priložnosti. Lasan je svoj dvoboj izgubil po ogorčenem boju, izključni krivec pa sem sam, saj ne bi smel izgubiti dobljenega dvoboja proti Oleksandru Diduhu. Če bi ga premagal, bi mogoče tudi Žibrat zaigral še za odtenek boljše, tako pa je najbrž izgubil stoodstotno motivacijo," prevzema krivdo Bojan Tokić, ki je proti tekmecu vodil z 2:0 v nizih in z 9:7. Novogoričan je na prvenstvu tako izgubil dva posamična dvoboja, kar se mu ni zgodilo že zelo dolgo.

"A Tokić je še vedno prvi igralec Slovenije in zaenkrat še ni igralca, ki se mu bi približal. V dvorani vidim nekaj mladih in izjemno simpatičnih reprezentanc. Dejstvo je, da Tokić ostaja naš najboljši igralec, in poskrbeti moramo, da bo ostal na visoki ravni še nekaj let. Jana že nekaj časa čakam, vendar se nikakor ne uspe priključiti vrhu. Veliko sem v kontaktu z mladinskim selektorjem Jožetom Urhom in mislim, da bo kmalu napočil čas, ko bom v reprezentanco vpoklical mlajše in obetavne igralce," je dejal selektor Bojan Rak.

Galičeva najboljša Slovenka
Dekleta so bila za mesto slabša od fantov, saj so z 1:3 izgubila zadnjo tekmo proti Angliji. Edino točko je prispevala Alex Galič, ki je bila na prvenstvu daleč najboljša igralka slovenske vrste. Slovenke so v Lizboni trikrat zmagale in trikrat izgubile, v posamičnih dvobojih je Galičeva dosegla sedem zmag in tri poraze. Najbolj boleč je bil tesen poraz proti precej bolje rangirani Hrvatici Lei Rakovac, s katerim so Slovenke izgubile možnosti za napredovanje v elitno skupino.

"Mislim, da se mi počasi obrestuje lansko delo v Akademiji Wernerja Schlagerja, in upam, da se bo tako nadaljevalo tudi naprej. V procesu treningov nisem spremenila nič bistvenega, pomembno je, da nadaljujem v tej smeri," je zadovoljna Galičeva.

"Odlična igra Alex in Jane žal ni zadoščala za sanjski rezultat. Žal mi je, da se nikoli ne 'poklopi', da bi vse tri igralke igrale dobro na istem turnirju. Ko nam bo to uspelo doseči, verjamem tudi v čudeže te ekipe," je dejala ženska selektorka Vesna Ojsteršek Drnovšek.

Moški:
SLOVENIJA - ŠVICA 3:0
Bojan Tokić - Elia Schmid 3:0 (10, 8, 4)
Jan Žibrat - Lionel Weber 3:1 (9, 1, -11, 5)
Uroš Slatinšek - Nicolas Champod 3:0 (7, 10, 9)

Ženske:
ANGLIJA - SLOVENIJA 3:1
Kelly Sibley - Jana Tomazini 3:2 (-9, -7, 10, 4)
Hannah Hicks - Alex Galič 2:3 (8, 6, -9, -6, -6)
Tin Ho - Tamara Pavčnik 3:2 (-6, 2, -7, 4, 5)
Sibley - Galič 3:0 (8, 8, 8)