Slovenci so za uvod načrtovali zmago, zato jih v nadaljevanju čaka težko delo. Foto: futsal.si
Slovenci so za uvod načrtovali zmago, zato jih v nadaljevanju čaka težko delo. Foto: futsal.si

Izbrance selektorja Andreja Dobovičnika je v 6. minuti v vodstvo popeljal Gašper Vrhovec, dobro minuto pozneje pa so Francozi izenačili prek Kamela Hamdouda. Samir Alla je v 16. minuti Francoze pripeljal do vodstva, a tudi njihovo ni dolgo trajalo, v 20. minuti je izenačil Igor Osredkar.

Obe reprezentanci sta imeli na voljo tudi kazenski strel, a sta bila tako Vrhovec kot Abdessamad Mohammed neuspešna. V drugem polčasu sta mreži mirovali, Francozi so tik pred koncem sicer zatresli okvir vrat, tako da se je tekma končala z remijem, ki Slovencem otežuje pot do želenega cilja, osvojitve enega izmed prvih dveh mest.

"Mogoče smo malce zaspano začeli tekmo. Rezultat bi se na koncu lahko obrnil na eno ali pa drugo stran. Za tako raven smo naredili preveč napak. Nismo pa niti zadeli tega, kar po navadi realiziramo. Izbire ni, premagati bo treba Kazahstan in Češko," je povedal Vrhovec.

Selektor Dobovičnik je dodal: "Igra nam ni stekla, prave agresivnosti ni bilo. Končni rezultat 2:2 ni uspeh. Pred nami je nova tekma, manj kot 20 ur je do nje. Verjamem, da lahko strnemo vrste in da bomo pravi, ko bo to treba."

Kazahstan začel z zmago
Na prvi tekmi v skupini je Kazahstan premagal Češko s 3:1. Prav brazilsko obarvani Kazahstan bo naslednji tekmec Slovencev v petek ob 16.30.
V zadnji, odločilni del kvalifikacij bodo iz sedmih skupin napredovale prvo- in drugouvrščene ekipe. Te bo nato žreb določil v sedem parov, zmagovalci pa bodo potovali na turnir v Kolumbijo. Zadnji del kvalifikacij bo na sporedu med 22. marcem in 14. aprilom.

SKUPINA 5, Chomutov:
SLOVENIJA - FRANCIJA 2:2 (2:2)
Vrhovec 6., Osredkar 20.; Hamdoud 7., Alla 16.

ČEŠKA - KAZAHSTAN 1:3 (1:2)




Petek ob 16.30:
KAZAHSTAN - SLOVENIJA

Ob 19.00:

ČEŠKA - FRANCIJA

Nedelja ob 13.30:

FRANCIJA - KAZAHSTAN

Ob 16.00:

SLOVENIJA - ČEŠKA