Iztok Čop in Luka Špik bosta morala v prvem nastopu paziti predvsem na Francoza. Foto: BoBo
Iztok Čop in Luka Špik bosta morala v prvem nastopu paziti predvsem na Francoza. Foto: BoBo
Bled
Za prvenstvo na Bledu je prijavljenih 68 reprezentanc s 455 posadkami in 1.213 tekmovalci. Akreditiranih je več kot 600 novinarjev. Uradno odprtje bo v soboto ob 20. uri. Foto: BoBo
O SP-ju v veslanju razpravljali tudi v Odmevih

Tako je odločil današnji žreb. Čop in Špik bosta v nedeljo ob 9.54 lovila neposredno uvrstitev v četrtkov polfinale, naloga pa bo vse prej kot lahka. Neposredno v polfinale napreduje le prva posadka, nevarna pa bosta predvsem Francoza Cedric Berrest in Julien Bahain, ki sta lani na Novi Zelandiji osvojila bron. Če slovenski dvojni dvojec ne bo prvi, bo moral v repasaž, ki bo na sporedu v torek.

Dvojni četverec ob 12.18
V nedeljo bodo na sporedu tudi vsi preostali slovenski nastopi. Težka naloga prav tako čaka dvojni četverec v sestavi Gašper Fistravec, Matej Rojec, Jan Špik in Aleš Zupan, ki se bo v tretji predtekmovalni skupini ob 12.18 pomeril s posadkami Češke, Nemčije, Francije in ZDA. Nemci so si lani priborili četrto mesto, posadka pa je letos nekoliko spremenjena. Pri dvojnih četvercih neposredno v petkov polfinale vodita prvi dve mesti.

Enojec ob 15.06
Slovenske barve med enojci (ob 15.06) bo branil Janez Jurše. Zaradi velikega števila nastopajočih, v konkurenci jih je kar 36, se bo Jurše boril za neposredno uvrstitev v četrtfinale, kamor vodijo prva tri mesta. Premagati bo moral vsaj tri veslače, ki v njegovi drugi predtekmovalni skupini prihajajo iz Gruzije, Litve, Iraka, Norveške in Čila.

Lahki dvojni dvojec ob 16.24
Lahki dvojni dvojec bo prav tako veslal za uvrstitev v četrtfinale, kamor vodijo prva tri mesta. Ob 16.24 bosta Jure Cvet in Matevž Malešič merila moči s posadkami Velike Britanije, Francije, Argentine in Kube.

Lahki enojec ob 9.36
Pri lahkih enojcih bo Rajko Hrvat ob 9.36 veslal proti skifistom iz Turčije, Nemčije, Azerbajdžana, Egipta in Nove Zelandije, v polfinale pa se bosta neposredno prebila prva dva veslača.

O SP-ju v veslanju razpravljali tudi v Odmevih