Lovro Leban in Rok Kuk sta si priveslala dva finala. Foto: Ervin Čurlič
Lovro Leban in Rok Kuk sta si priveslala dva finala. Foto: Ervin Čurlič

Kajakaški dvojec Rok Kuk/Lovro Leban je bil uspešen tako na 500 kot na 1.000 metrov, kajakaš Jošt Zakrajšek si je finale A priveslal na 1.000 m, kajakašica Špela Ponomarenko Janić pa na 500 m.

Kuk in Leban sta na 1.000 metrov v kvalifikacijah zasedla tretje mesto in se tako neposredno prebila v finale A. Na pol krajši razdalji sta bila v kvalifikacijski skupini šesta, v polfinalu pa tretja, kar je zadostovalo za nov finalni nastop.

Zakrajšek je prav tako v finale A napredoval neposredno iz kvalifikacij, kjer je v svoji skupini na kilometrski progi osvojil drugo mesto. Malce bolj se je morala za finale A na 500 metrov potruditi Ponomarenko Janićeva, ki je bila v kvalifikacijski skupini četrta, v polfinalni pa tretja.

Edini, ki je ostal brez finalnega nastopa, je bil Tilen Vidovič. Ta je dobro začel s petim mestom v kvalifikacijski skupini, v polfinalni pa je bil zadnji, osmi, in tako sklenil tekmovanje na 500 m.

V soboto bodo na Jarunu finali na 1.000 in kvalifikacije na 200 metrov (v njih bosta nastopila Vidovič in Ponomarenko Janićeva), v nedeljo pa bodo še finali na 200, 500 in preizkušnja na 5.000 metrov.