Franci Božič je odgovarjal tudi na vaša najbolj provokativna vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Franci Božič je odgovarjal tudi na vaša najbolj provokativna vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Božič: Športniki in funkcionarji dovzetni za kritiko

Starosta slovenskega športnega novinarstva je v spletni klepetalnici MMC-ja tako odgovoril na vprašanje o boju za obstanek v slovenski nogometni ligi, ki se je odločil v zadnji minuti.

In nadaljeval: "Ker razmeroma malo ljudi plačuje vstopnice, je očitno, da jih veliko misli kot jaz. Ne kupujejo vstopnic. Šefi so daleč v ozadju, lahko celo v Singapuru, kjer obratujejo stavnice, prave volje, da bi jih poiskali pa v NZS, ki mora skrbeti za nogomet, pa žal ni."

O tem, da slovenska stroka ne zna sproducirati nogometaša top evropskega razreda: "Imamo razmeroma malo igralcev in stroko, ki je davno izgubila kompas. To se je zgodilo z osamosvojitvijo, ko so klopi boljših klubov zavzeli "naši" trenerji, tiste, ki so vzgojili Oblaka, Popivodo, Katanca, Elsnerja in druge pa so poslali v penzijo. Sicer pa je to zapleten problem, kajti nimamo niti moštva, v katerem bi se bisera, kakršna sta na primer Velikonja in Berič (pa še kdo) lahko ustrezno profilirala. Verjetno bo kak slovenski igralec postal top v Evropi, ko ga bo izpilil kak tuj velik klub."

Zakaj je nova Olimpija ponaredek, ali bo prišlo do sprave med Katancem in Zahovičem, v čem je težava slovenskega športnega novinarstva, zakaj je v svojem pisanju tako negativističen, kaj meni o Jocu Pečečniku ... Odgovori TUKAJ.

R. K.

Božič: Športniki in funkcionarji dovzetni za kritiko