Tyson Fury je lani v Düsseldorfu premagal Vladimirja Klička in postal svetovni prvak po treh verzijah. Foto: EPA
Tyson Fury je lani v Düsseldorfu premagal Vladimirja Klička in postal svetovni prvak po treh verzijah. Foto: EPA

28-letni Britanec je z zmago nad Kličkom osvojil naslov svetovnega prvaka po verzijah WBA, WBO in IBF. Pred kratkim so iz Furyjevega tabora sporočili, da zaradi Britančevega zdravstvenega stanja odpovedujejo povratni dvoboj z Ukrajincem, ki naj bi bil 29. oktobra v Manchester Areni. Fury je zaradi poškodbe gležnja enkrat že odpovedal povratni obračun, ki naj bi bil sprva 9. julija.

Zatem sta Independent in ESPN razkrila, da naj bi bil Fury pozitiven na kokain. Pozitiven je bil vzorec urina, ki ga je oddal 22. septembra v Lancastru. Zaradi tega mu grozi odvzem vseh naslovov.
Danes je Britanec na Twitterju javnosti sporočil: "Boks je ena najbolj žalostnih stvari, ki sem se jih lotil. Vse skupaj je kup dreka, sem največji in hkrati tudi upokojen," je v svojem slogu čivknil kontroverzni boksar.
Fury je sicer že pred tem v svojih razvpitih nastopih v javnosti namignil, da je že pokusil kokain. Aprila, ko je govoril o težavah z depresijo, je bil zelo odkrit: "Kdaj se počutim zelo dobro, ko sem zadet, ali pa se počutim povsem zanič. Ali nisem povsem pri sebi, ko sem na kokainu, ali sem povsem na tleh po injekciji pomirjevala. Večino časa sem povsem na dnu in depresiven, tako kot danes, kajti, ko si zadet in letiš visoko, hitro sledi padec."
Tri ure kasneje je sporočil: "Mislite, da se boste kar tako znebili Gypsy Kinga? Ostajam v boksu. To je le dokaz, kako delujejo sodobni mediji. Ko bo moje stanje boljše, bom branil naslov svetovnega prvaka."