Slavje Rangersov so spremljali tudi v American Airlines Centru po zmagi košarkarjev Dallasa nad Chicagom. Foto: EPA
Slavje Rangersov so spremljali tudi v American Airlines Centru po zmagi košarkarjev Dallasa nad Chicagom. Foto: EPA

Rangersi so v 63-letni zgodovini franšize osvojili prvi naslov. "Zelo čustveni trenutki so to. Vse, kar sem doslej počel, ves trud in odrekanje, je poplačano. Bila pa je to nora tekma. Šele v sedmi izmenjavi smo dosegli točko. Potem, ko je uspešno zadel Corey Seager, se nam je odprlo," je dejal Marcus Semien.

Josh Jung in Nathaniel Lowe sta v sedmi izmenjavi po napakah Aleka Thomasa in po prvi točki Coreyja Seagerja povišala izid na 3:0. Semienu je nato v zadnjem napadu gostov uspel udarec za dvojni home-run za končnih 5:0. Seager je prejel nagrado za najkoristnejšega igralca. Je šele četrti, ki jo je dobil drugič. MVP je bil že leta 2020 po slavju z Los Angeles Dodgersi.

Prvo tekmo letošnjega finala so Rangersi na domačem igrišču dobili s 6:5, Arizona pa je vrnila udarec na drugi tekmi v Dallasu, ki jo je dobila kar z 9:1. Na tretji tekmi so bili Teksašani v gosteh od Arizone boljši s 3:1, tudi na četrti tekmi so bili boljši in so enajstič v sezoni ostali neporaženi na gostovanjih.

Rangersi, ki so leta 1961 v najmočnejši bejzbolski ligi na svetu začeli kot Washington Senatorsi, so se v predmestje Dallasa preselili leta 1972. V finale lige so se uvrstili že leta 2010 in 2011. Prvič jih je premagal San Francisco, drugič St. Louis. Diamondbacksi so v svojem edinem finalu pred letošnjim leta 2001 osvojili naslov.

Teksaški Rangersi naslov proslavili z navijači