Rok Klavora (desno) je četrtič letos osvojil srebrno medaljo. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Klavora (desno) je četrtič letos osvojil srebrno medaljo. Foto: www.alesfevzer.com

Klavora je bil drugi že v petkovih kvalifikacijah, srebro pa je letos osvojil četrtič. Ob tem ima še zmago iz Ljubljane ter osmo mesto iz Osijeka. Tokrat ga je premagal Ukrajinec Oleg Vernjajev z oceno 15,400, Klavora je dobil 15,233, tretji pa je bil Britanec Dominick Adam Cunningham s 15,000, sicer pa zmagovalec kvalifikacij.

Naredil, kar je načrtoval
"Samo en doskok je bil čist. Pri vsakem doskoku sem naredil napako za kakšno desetinko točke. Sem zadovoljen, naredil sem, kar sem načrtoval. Lepo se je izšlo. Zadovoljen sem, da sem pred evropskim prvenstvom pokazal, da lahko naredim vajo. V soboto imamo še pregledno tekmo na pokalu Slovenije, tam bom šel z vajo z izhodiščno oceno 6,4. Važno mi je, da pridem skozi vajo, da mi ni težko. Malo sem bil skeptičen, ker me je prejšnji teden malo bolela noga. Ampak sem odmislil, se psihično pripravil in mi je uspelo,"
je razložil Klavora, ki ga posebej veseli, da je v tej sezoni zelo konstanten.

Tjaša Kysselef je bila četrta na preskoku, Sašo Bertoncelj šesti na konju z ročaji in Teja Belak osma na dvovišinski bradlji. V nedeljo finale čaka še Alena Dimica, ki je v petek kvalifikacije na drogu končal na prvem mestu.