Thomas Bach je tretji predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je obiskal Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
Thomas Bach je tretji predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki je obiskal Slovenijo. Foto: www.alesfevzer.com
Bach že začutil olimpijsko vzdušje v Sloveniji

"Tukaj se počutim doma. Slovenija je dežela športa, morda pa je pomembna povezava tudi, da ste prvo olimpijsko medaljo osvojili prav v sabljanju," je ob obisku znanje zgodovine osvežil Bach.

Veliko medalj glede na število prebivalcev
"Tukaj so odlično predstavljeni uspehi slovenskega športa. Ko je Slovenijo pred leti obiskal nekdanji predsednik Moka Juan Antonio Samaranch, je dejal, da je Slovenija morda mala država, a velika v športu. Imel je prav. Sam pa dodajam, da je Slovenija glede na število prebivalcev in na zadnje uspehe na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 in Londonu 2012 pravi športni velikan. Imate postavljene temelje za novih 25 let uspehov," je še dodal.

Odprtje izobraževalnega centra
Nemec se je dopoldne udeležil odprtja Slovenskega olimpijskega izobraževalnega centra, ki ga je ob podpori Mednarodnega olimpijskega komiteja in Olimpijske solidarnosti odprl Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Center je hkrati olimpijski muzej, v katerem so fotografije športnikov, videovsebine, multivizija, razstavni predmeti ...

V izobraževalnem centru se bodo izvajale razne dejavnosti za otroke in mladino, športnike, promoviran bo olimpizem ter zgodovina športa. Organizatorji bodo pripravili izobraževalne delavnice za športne delavce, trenerje in športnike. Po slavnostnem odprtju se je Bach sestal z vodstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.

Bach se je srečal tudi s premierjem Mirom Cerarjem ter ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič, nato pa še s predsednikom republike Borutom Pahorjem. "Slovenija je velikan v olimpijskem svetu," je na sprejemu pri predsedniku vlade poudaril predsednik Moka ter pohvalil dobro delujoč Olimpijski komite Slovenije (OKS).

Bach že začutil olimpijsko vzdušje v Sloveniji