Bojan Tokič bo že v ponedeljek odpotoval na turnir svetovne serije v Katar. Foto: Reuters
Bojan Tokič bo že v ponedeljek odpotoval na turnir svetovne serije v Katar. Foto: Reuters

Tokič je najprej v svoji skupini zasedel drugo mesto, potem ko je najprej z 1:4 izgubil proti Nemcu Dimitriju Ovčarovu, nato pa s 4:1 premagal nekdanjega svetovnega prvaka Avstrijca Wernerja Schlagerja.

Tokiča je nato v četrtfinalu premagal štirikratni zmagovalec turnirja in nekdanja številka 1 namiznega tenisa, beloruski veteran Vladimir Samsonov, ki je slavil s 4:1 (9, 7, 6, -6, 7).

"Sam rezultat sicer ne kaže tako, a Samsonov ni zmagal z lahkoto. Imel sem svoje priložnosti, tekmec ni igral nič posebnega, a žal nisem pravi. Storil sem preveč napak, podaril sem mu preveč točk. Zato sem kar malo jezen, mislim, da so te napake poleg neoptimalne forme posledica prevelike želje. Prav tako že čutim utrujenost, ne verjamem, da je imel kdo od igralcev v Lyonu v zadnjem času tako naporen ritem, kot sem ga imel jaz. Praktično sem v pogonu že od avgusta, pravega počitka nisem imel. Za nameček pa tu nisem imel niti sreče pri žrebu, saj sem se pomeril s prvima dvema nosilcema in glavnima favoritoma za zmago. Menim, da sem tu pokazal svoj trenutni maksimum," po dvoboju ni bil najboljše volje Novogoričan, ki pa je besede hitro spremenil v bolj vesel ton: "Moram biti ponosen, da sem del tega turnirja, na katerem nastopa smetana. To je dokaz, da je za mano odlična sezona. Zdaj je moja naloga, da postanem stalni del te družbe."