Ela Mičunović je odlično metala trojke. Foto: OKS
Ela Mičunović je odlično metala trojke. Foto: OKS
Žiga Lah
Žiga Lah je bil srebrn v zabijanju. Foto: OKS
Maruša Štanger se je okitila z drugo bronasto medaljo.

Ekipe na mešani tekmi je sestavljalo po osem judoistov, štirje fantje in štiri dekleta, vsak iz svoje kategorije. Ekipa Štangarjeve je v osmini finala dosegla osem zmag, v četrtfinalu pa štiri, trikrat je klonila. Na moštveni tekmi ni repasažev, zato je imela Štangarjeva ne glede na izid naslednjega obračuna že z uvrstitvijo v polfinale zagotovljeno eno izmed kolajn.

V polfinalu je nato ekipa Šjan, v kateri je nastopala Štangarjeva, vodila že s 3:1, bila tik pred finalom, a nato trikrat klonila in ostala brez finala. Članica Judo kluba Olimpija je v treh nastopih dosegla prav toliko zmag.
Košarkarja Ela Mičunović in Žiga Lah srebrna
Slovenska mladinska olimpijska reprezentanca je peti tekmovalni dan končala s kar tremi medaljami. Srebrni kolajni sta zvečer po kitajskem času dodala košarkarja Ela Mičunović v metanju trojk in Žiga Lah v zabijanju.

Lahovo odličje šteje še toliko več, saj si je v sredo zvil gleženj. Zdravniška služba slovenske reprezentance ga je v manj kot dnevu usposobila, mladi Slovenec pa je nato osvojil kolajno.

"Zelo sem zadovoljen. To je prvo tekmovanje v zgodovini MOI, sem prvi na svetu z medaljo. Na bolečino sem povsem pozabil. Fizioterapevtki sta mi zelo pomagali. Bolečino sem čutil na ogrevanju, potem pa me je vzdušje tako poneslo, da nisem več pomislil nanjo," je zadovoljno razložil Lah.

"Res sem vesela. Zadela sem, ko je bilo treba. Medalja mi res veliko pomeni. Želela sem si jo, bila pa sem tudi živčna. Nekaj pritiska je bilo čutiti. Vzdušje na tekmi je bilo super, ljudje so vseskozi navijali. Res je bilo dobro," je dogajanje opisala Mičunovićeva.