Gašper Kalan je dosegel dva zadetka za Triglav. Foto: MMC RTV SLO
Gašper Kalan je dosegel dva zadetka za Triglav. Foto: MMC RTV SLO
Vaterpolisti Triglava do 16. naslova državnega prvaka

Triglav je v olimpijskem bazenu postavil piko na i letošnji sezoni. Po dveh uspehih z 11:9 na prvi tekmi v soboto v Kranju in z 12:8 v ponedeljek v Kopru so Kranjčani končali prvenstvo brez finalnega poraza.

Gostitelji so imeli pobudo, vendar si v prvi četrtini še niso priigrali odločilne prednosti. Tokrat je bila odločilna druga četrtina, ko so domači dosegli tri gole, sami pa niso prejeli nobenega. Tako so lahko do konca nadzorovali potek dvoboja, Koprčanom rezultatsko prepustili tudi zadnji del tekme, kar pa ni pokvarilo njihovega slavja.

"To tekmo bi lahko odigrali veliko bolje, a smo vedeli, da nam že vsaka zmaga prinese naslov prvaka. Zato je bilo med tekmo tudi nekaj nihanj, a smo vseeno končali tako, kot smo želeli," je pojasnil trener Primož Troppan, ki je po dvoboju po stari vaterpolski navadi oblečen končal v bazenu, tako kot fizioterapevt Kranjčanov Nebojša Josip Praljak.

Temperaturo vode je lahko preveril tudi trener Žusterne Marino Cetin. "Triglav je bil v letošnji sezoni absolutni favorit, saj si je veliko izkušenj priigral v Jadranski ligi. Mi smo se dobro upirali in z našo igro moram biti zadovoljen," je Cetin povzel sezono.

Tretja tekma:
TRIGLAV - Žusterna 3:0
11:7 (3:2, 3:0, 3:2, 2:3)
Kadivec 4, Kalan in Komatar po 2, Stojanović, Gostič in Todič po 1; Potočnik in R. Černeka po 2, Frajman, Anželjc in Fabič po 1.

Igrali so na tri zmage.



Za 3. mesto, sobota ob 18.00:
OLIMPIJA - BRANIK 0:1

Igrajo na dve zmagi.

Vaterpolisti Triglava do 16. naslova državnega prvaka