Peter Kauzer je s skupno zmago ponovil uspeh izpred štitih let. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je s skupno zmago ponovil uspeh izpred štitih let. Foto: Nina Jelenc
Kauzer z zmago osvojil svetovni pokal

Najhitrejši je bil sicer Francoz Vivien Colober, a so mu po pritožbi in ogledu video posnetka dosodili 50 kazenskih sekund, ker je nepravilno prevozil eno izmed vratc. Hrastničan je drugouvrščenega Belgijca Mathieoua Dobyja prehitel za stotinko.

"Res dobro sem se počutil. V polfinalu sem nadzoroval, naredil sem eno napako. V finalu sem vedel, kje lahko pridobim. Šel sem dosti hitreje. Na žalost sem naredil dotik. Čoln mi je celo progo dobro tekel. Nisem se spravljal v tvegane položaje. Spodnjo kombinacijo sem dobro odpeljal. Vedel sem, da sem dobro na poti. Nisem vedel, da bom zmagal. Tako se je razpletlo," je povedal Kauzer in dodal: "Veliko mi to pomeni. Tu sem potrdil, da sem spet stari jaz in se lahko kosam s komerkoli. Počutim se dobro, to je glavnega pomena."

Najhitrejši v polfinalu Simon Brus je bil na koncu osmi (+8,58) s pribitkom dveh sekund. Janoš Petrlin je zgrešil vrata in končal na desetem mestu.

Savšek v skupnem seštevku drugi
Pri kanuistih se je v finale uspelo uvrstiti le Luki Božiču, ki pa se mu vožnja ni posrečila. Zaradi zgrešenih vrat je dobil 50 sekund pribitka in končal na devetem mestu.
Prepočasna v polfinalu sta bila Benjamin Savšek (12) in Jure Lenarčič (13). Zmagal je Francoz Pierre Antoine Tillard pred Slovakom Matejem Benušem, ki je tako postal skupni zmagovalec. Savšek je zasedel drugo mesto.

"Vsekakor nisem zadovoljen. Vožnja se mi ni izšla kot sem si zamislil. Malo preveč sem bil pazljiv, mogoče zato, ker nisem želel izpustiti kakšnih vratc. Proga je bila precej zahtevna. Nisem upal preveč tvegati. Na koncu sem videl, da bi moral. Na žalost se mi ni izšlo. Poizkusil bom ciljati visoko na SP-ju," je nastop ocenil Savšek.

Kauzer z zmago osvojil svetovni pokal