Četvercu ni uspel preboj v A-finale. Foto: Jernej Slivnik
Četvercu ni uspel preboj v A-finale. Foto: Jernej Slivnik

Slovenija tako v Čungdžuju ne bo imela čolna v velikem finalu. Načrt dvojnega četverca se je izjalovil že na prvi polovici dirke. Ukrajinci so se izstrelili s starta in celo povedli pred favorizirano hrvaško posadko, zmagovalko dveh svetovnih pokalov v sezoni. Slovenci so sledili, a niso zmogli visokega ritma ter začeli boj z Estonijo, Rusijo in Kanado za tretje mesto, ki vodi v finale. A še pred polovico so močno pospešili tudi Estonci, lani četrti na olimpijskih igrah, ki so dohiteli Ukrajince. Nato sta se oblikovali dve skupini in jasno je bilo, kdo so finalisti letošnjega prvenstva.

"Uvrstitev v finale B je precej realna. Imeli smo sicer višje ambicije, kar je pravzaprav logično, če si v polfinalu. V planu smo imeli, da nas poskušajo Ukrajinci nekako vleči, a se to ni dalo izvesti. Generalno gledano je bil rezultat kljub vsemu kar optimalen, eventualno bi lahko prehiteli Rusijo, ampak to ne bi bilo ključno za finale A. Moram priznati, da sem s fanti kar zadovoljen. Tekma je bila nekoliko slabša od repasaža, vendar bi tudi s tisto bil razplet enak," je nastop ocenil slovenski selektor Miloš Janša.

Lahki skifist Rajko Hrvat je nastopil v tekmi za finale C in bil tretji. Zaostal je za predstavnikoma Grčije in Gvatemale. Nov nastop ga čaka v petek.