V prejšnjem letu je Tiger Woods zaslužil kar 78 milijonov dolarjev. Na sliki v družbi smučarke in partnerke Lindsey Vonn. Foto: Reuters
V prejšnjem letu je Tiger Woods zaslužil kar 78 milijonov dolarjev. Na sliki v družbi smučarke in partnerke Lindsey Vonn. Foto: Reuters

13 milijonov je Woods zaslužil z nagradami, 65 pa z različnimi trženjskimi akcijami. Zanimivo je, da je golfist, ki je trenutno v zvezi s smučarsko zvezdnico Lindsey Vonn, pred tremi leti zaradi afer po svojih skokih čez plot izgubil večino pokroviteljev, za nekaj časa tudi prenehal igrati, a se je vrnil in začel služiti kot prej. Woods je postal tudi prvi športnik, ki je v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev.

Na drugem mestu lestvice je švicarski teniški igralec Roger Federer, njegov zaslužek v letu 2013 znaša 71,5 milijona dolarjev - 65 milijonov je zaslužil z reklamami, 6,5 milijona pa z denarnimi nagradami. Na tretje in četrto mesto sta se z 62 oziroma 60 milijoni uvrstila košarkarja Kobe Bryant in LeBron James, med nogometaši pa še naprej najbolje služi nekdanji angleški reprezentant David Beckham, s 47,2 milijona dolarjev je zaslužil 3,2 milijona več kot Portugalec Cristiano Ronaldo in 6,2 milijona več kot Argentinec Leo Messi; ti zaokrožajo deseterico najbolje plačanih športnikov.

Najbolje plačani voznik formule ena je Španec Fernando Alonso, zaslužek v vrednosti 30 milijonov dolarjev ga uvršča na 19. mesto. Svetovni prvak, Nemec Sebastian Vettel, je šele 89. (18 milijonov evrov), najhitrejši človek na svetu, Jamajčan Usain Bolt, je s 24,2 milijona na 40. mestu. Med ženskami je največ zaslužila ruska teniška lepotica Marija Šarapova, z 29 milijoni pa je skupno šele na 22. mestu. Med 100 najbogatejšimi je le še ena ženska - teniška igralka Serena Williams je na 68. mestu (20,5 milijona dolarjev).

Lestvica največjih zaslužkarjev v letu 2013 (v milijonih dolarjev):
 1. Tiger Woods (ZDA/golf)               78 
 2. Roger Federer (ŠVI/tenis)            71,5
 3. Kobe Bryant (ZDA/košarka)            62
 4. LeBron James (ZDA/košarka)           60
 5. Drew Brees (ZDA/ameriški nogomet     51
 6. Aaron Rodgers (ZDA/ameriški nogomet) 49
 7. Phil Mickelson (ZDA/golf)            48,7
 8. David Beckham (VB/nogomet)           47,2
 9. Cristiano Ronaldo (POR/nogomet)      44
10. Lionel Messi (ARG/nogomet)           41