Dejan Zavec ostaja medcelinski prvak. Evropski naslov mu ni bil usojen. Foto: EPA
Dejan Zavec ostaja medcelinski prvak. Evropski naslov mu ni bil usojen. Foto: EPA
Dejan Zavec
Dejan Zavec upa, da bo dobil še eno priložnost. Foto: RTV SLO
Zavec zahteva ponovitev dvoboja

Oba boksarja sta prikazala izjemno predstavo, ki je bila odprta od prve runde naprej. 32-letni Ptujčan je pred 4.000 gledalci v dvorani Spodek boksal morda najboljšo partijo v karieri, a to na koncu ni bilo dovolj. Srbski sodnik je zmago s 116:113 prisodil 31-letnemu Poljaku, Italijan je z enakim izidom odločil v korist Zavca, tako da je odločil Šved, ki je točko več (115:114) namenil 171 cm visokemu Jackiewiczu.

Morda bi se sodniki odločili drugače, če bi bil dvoboj v Sloveniji ali Nemčiji ... Kakor koli že, Zavec je v 26. profesionalnem dvoboju doživel prvi poraz, kljub temu pa se lahko domov vrne z dvignjeno glavo, saj je bil povsem enakovreden žilavemu nasprotniku.

"Bil sem boljši"
"Ta dvoboj je v meni pustil veliko grenkega priokusa. Dal sem vse, kar sem imel v pesteh, morda je neizkoriščenih ostalo kakšnih pet odstotkov, ampak po mojem mnenju sem bil boljši," je razočaran uvodoma menil "Mr. Sympatikus", kot je Ptujčanov vzdevek.

Vložil bo protest
"Zdaj še vse analiziram pri sebi, in ko tako gledam nazaj, bi Rafalu prisodil štiri runde, dve sta bili neodločeni, preostalo pa mislim, da sem bil prepričljivejši. Zdaj bomo vložili protest, posredi pa je bila lahko tudi 'kuverta', saj je eden od sodnikov sodil tako, kot je moral. Upam, da ne bom izgubil mesta prvega izzivalca in da bom dobil 'revanšo'. Verjetno bo spet na Poljskem, a to me ne moti," je nadaljeval Zavec in dodal: "Res je dobil nekaj dobrih protinapadov, a veliko jih je tudi zgrešil. Borba je potekala po načrtih, morda me je nekoliko presenetil le s preveliko neaktivnostjo."

S prstom kazali na srbskega sodnika
Splošno mnenje je kazalo na Zavčevo zmago, med njimi so bili tudi nekateri Poljaki, nemški reporter televizije DSF in še kdo, nehote pa so vsi s prstom kazali na srbskega delivca pravice Rajka Đajića. "Sam nisem vedel, kako so glasovali drugi. Po vsaki rundi sem oddal svoj list s točkami in na koncu je Zavec pač izgubil. Tako sem videl borbo in na koncu pač mora eden izgubiti," je po dvoboju povedal Đajić.

A. V.

Zavec zahteva ponovitev dvoboja