18. februarja se v Stožicah obeta nov boksarski spektakel. Foto: MMC RTV SLO
18. februarja se v Stožicah obeta nov boksarski spektakel. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Zavec
Dejan Zavec bo branil naslov v velterski kategoriji, ki si ga je priboksal decembra 2009 proti Južnoafričanu Isaacu Hlatshwayu. Foto: Sandi Fišer
Zavčev izzivalec Američan Delgado

Prav tako 34-letni Ptujčan bo prvič v karieri boksal proti Američanu, tako da prihajajoči dvoboj vidi kot odskočno desko za borbo v ZDA. Zavec je do zdaj v 32 profesionalnih dvobojih 30 zmagal, le enkrat pa je izgubil. Naslov bo tretjič branil pred domačimi navijači.

Delgadove korenine na Zelenortskih otokih
Delgado (25 zmag, 9 porazov, 1 neodločen izid) se je rodil na Zelenortskih otokih, ki ležijo ob zahodnoafriški obali, zdaj pa živi v Atlanti v ameriški zvezni državi Georgia.

Boksarja zaradi intenzivnih treningov nista bila navzoča na novinarski konferenci, ampak sta se predstavila prek povezave skype, ki bi lahko bila bolj kakovostna ...

Zavec odšel v Magdeburg po mir
"Po dolgem času sem se pripravljal brez težav. V glavi imam le eno stvar - zmago. Vsakdo je premagljiv, tudi Delgado. Imel sem manjše težave z levo ramo, ki pa je pozdravljena. Ta trenutek nimam težav in posvečam se le treningu. Na vsak način bi si na dvoboju želel res fantastično občinstvo, ki mi je bilo zmeraj v veliko podporo. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo, kajti navijači so nekako moja druga polovica. Zagotovo se veselim dvoboja in upam na pomoč gledalcev," je iz Magdeburga, kjer se v miru pripravlja, sporočil "Mr. Simpatikus", ki se bo v Slovenijo vrnil teden pred dvobojem.

Delgado, čigar vzdevek je "Resnica" (The Truth), je dejal, da se veseli priložnosti, na katero je čakal od svojega 13. leta. Seveda si želi osvojiti naslov in šampionski pas odnesti v ZDA. Američan bo v Slovenijo prispel 13. februarja.

Vstopnice od 10 evrov naprej
Za obračun v Stožicah, ki se bo začel ob 21.15, bo v redni prodaji na voljo nekaj več kot 6.000 vstopnic, katerih cena se bo gibala od 10 evrov naprej, tako da bodo dostopne vsem. Prodaja se bo začela v petek, 4. februarja. Preostalih 6.000 vstopnic je že rezerviranih. Pred Zavčevim dvobojem se bo zvrstilo še 6 borb. V eni izmed njih bo boksal tudi Denis Simčič. Program se bo začel že ob 18.00.

Prenos obračuna Zavec - Delgado si boste lahko ogledali na drugem programu Televizije Slovenija in MMC-ju.


Zavčev izzivalec Američan Delgado