Dejan Zavec, svetovni prvak v supervelterski kategoriji po verziji WBF, je boksarsko vrečo zasul s točo silovitih udarcev. Če bo tako padalo tudi po Erislandyju Lari, potem mu ni pomoči. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Dejan Zavec, svetovni prvak v supervelterski kategoriji po verziji WBF, je boksarsko vrečo zasul s točo silovitih udarcev. Če bo tako padalo tudi po Erislandyju Lari, potem mu ni pomoči. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Dejan Zavec
Utrujeni Zavec po seriji šprintov na obrežju Drave. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Na obisku pri Zavcu pred odhodom v ZDA

39-letni Ptujčan je nedeljsko srečanje s sedmo silo začel na obrežju Drave, ki se je kopalo v novembrskem soncu. Idealna kulisa torej za ogrevanje s tekom in sprintom. Nato je sledila selitev v telovadnico Dejan Zavec Gym in nadaljevanje treninga s popolno osredotočenostjo na (nov) vrhunec kariere, ki ga čaka 25. novembra v Hialeahu na Floridi. Tam ga v obračunu za naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verzijah WBA in IBO pričakuje 32-letni Kubanec Erislandy Lara, branilec naslova.

Taktika bo popolna
"Priprave smo opravili z veliko občutka in izkušenj, pa kar nekaj novih stvari smo doživeli. Izjemno zadovoljni smo bili s sparingpartnerjem Leom Levanejem, ki je v tem trenutku najboljša kopija Lare. Večje sreče nismo mogli imeti. Levane in Dirk (Dzemski, Zavčev trener, op. a.) sta skupaj premlevala taktiko in tehniko, za katero mislim, da bo idealna oziroma popolna," je priprave na kratko orisal Zavec.

Zavec upa na borbo na "pol distanci"
Nato je razkril svoja pričakovanja o borbi: "Če se bo pojavila priložnost, bom izkoristil tisto, kar mi najbolje gre, to je borba na pol distanci, čeprav mislim, da veliko priložnosti za 'fighting' ne bo. Igrala se bo psihična igra, ki se bo začela v drugi polovici lomiti. Pričakujem psihično in fizično naporen dvoboj, od vsega začetka pa me vodi le ena misel, in to je misel na uspeh. Motivacija in inspiracija sta na višku, zato bi le zmaga upravičila ves trud, ki smo ga vložili v priprave."

Moja prihodnost za zdaj do 25. 11.
Ne glede na izid pa bo Zavec obdržal naslov svetovnega prvaka v supervelterski kategoriji po verziji WBF, saj vodstvo ni pristopilo k pogajanjem o združitvi pasov. To seveda pomeni, da Mr. Simpatikus boksarskih rokavic skorajda zagotovo še ne bo obesil na klin. "Počutim se odlično. V vsakem primeru bom moral braniti titulo. Kakor koli, odločal se bom po dvoboju, ko se glava umiri. Ne želim špekulirati. Moja trenutna prihodnost je zaenkrat do 25. novembra. Šele po tem bo šlo moje življenje naprej," pravi Zavec.

100 Slovencev na Floridi, za ostale prenos na RTV Slovenija
Lara se bo v Hialeahu, na jugu Floride, počutil kot doma, saj je tam prisotna močna kubanska skupnost. A tudi Zavec ne bo sam. Na tribunah naj bi zanj stiskalo pesti približno 100 Slovencev. Za vse tiste, ki se niste odločili za pot v ZDA, pa je poskrbela RTV Slovenija, ki bo dvoboj v četrtek, 26. novembra, ob 3.00 zjutraj po slovenskem času tudi neposredno prenašala, in sicer na TV Slovenija 2, Valu 202 in na MMC-ju.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj utrinkov nedeljskega dopoldneva v družbi Dejana Zavca.

Aleš Vozel, @vozela1

Na obisku pri Zavcu pred odhodom v ZDA