Vasilij Žbogar je bil lani na evropskem prvenstvu v La Rochellu srebrn. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Vasilij Žbogar je bil lani na evropskem prvenstvu v La Rochellu srebrn. Foto: Jesus Renedo/Sailing Energy
Žbogar padel na 18. mesto

Sredin spored je krojilo brezvetrje, tako da so organizatorji izpeljali le eno regato. Po večurnem čakanju na kopnem so se jadralci sredi popoldneva le podali na regatno polje, tudi tam pa spet čakali in čakali. Ko se je veter dvignil do petih vozlov, se je prva današnja regata le začela in prvi del je bil za Izolana veliko boljši kot včeraj. Bil je okoli 10. mesta, ko ga je doletela kazen sodnikov.

Ne vem, zakaj sem dobil kazen
"Sploh ne vem, zakaj sem dobil kazen, a narediti sem moral dva kazenska kroga, in ker smo bili vsi zelo blizu, sem ogromno izgubil,"
je o dogajanju na morju povedal Žbogar, ki je v cilj prijadral 37. "Razmere so bile težke, zelo malo vetra, a to ni razlog za slabši rezultat. Kazen je tokrat odnesla možnost, da bi se boril za višja mesta. Upam, da bodo razmere jutri boljše in da bom lahko popravil uvrstitev v skupnem seštevku."

Vodi Rus Kistanov
Ker vetra tako rekoč ni bilo, so drugo regato morali odpovedati. Po treh odjadranih pa je v skupnem seštevku na vrhu Rus Kistanov, ki je bil danes 5. in ima skupno 27 točk. Šest točk več ima drugi, Grk Mitakis, tretji pa je Britanec Wright, ima 29 točk.

Žbogar padel na 18. mesto