Vasilij Žbogar je odlično odjadral v regati za kolajne. Foto: Reuters
Vasilij Žbogar je odlično odjadral v regati za kolajne. Foto: Reuters

Žbogar (45 točk) je regati za kolajne začel s četrtega mesta, od tretjega pa ga je ločilo pet točk. V obeh plovih je ohranil mirne živce in v cilj prijadral kot peti in drugi ter na svoji prvi regati v tej sezoni osvojil odličje bronastega leska.

Zmago si je zagotovil Scott (17 točk), ki je danes osvojil dve tretji mesti, srebro pa je pripadlo Postmi (22 točk) z drugim in petim mestom. Dobitnik bronaste olimpijske kolajne iz Londona, Francoz Jonathan Lobert, ki je bil v petek s 26 točkami na tretjem mestu, se je v drugi regati za medalje prevrnil in z današnjima četrtim in sedmim mestom končal regato za pokal princese Sofije na četrtem mestu.

"Z zaključkom regate sem kar zadovoljen. Po treh mesecih treninga je lepo začeti s takšnim rezultatom, čeprav mi manjka še nekaj dela, da bom prehitel oba pred mano, predvsem pri močnem vetru. Zadovoljen sem, da sem se jima po močnem vetru približal, kar je bila moja šibka točka, vendar še manjka, da ju prehitim. Delali bomo tako naprej, ker mislim, da smo na pravi poti. Predvsem sem zadovoljen, ker sem dobil bitko s Francozom, dobitnikom bronaste olimpijske medalje iz Londona, za tretje mesto," je ocenil Žbogar.

V plove za kolajne sta se uvrstili tudi Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470. Jadralki portoroškega Pirata sta v današnjem prvem plovu zasedli osmo, v drugem pa šesto mesto, kar jima je na koncu navrglo končno osmo mesto (61 točk). Zmagali sta Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan (16), drugi sta bili Britanki Sophie Weguelin in Eilidh Mcintyre (28), tretji pa Američanki Anne Haeger in Briana Provancha (41).