Andrej Jerman je januarja končal kariero, vendar ostal v reprezentanci kot pomočnik. Foto: SZS
Andrej Jerman je januarja končal kariero, vendar ostal v reprezentanci kot pomočnik. Foto: SZS

Jerman se je odzval vabilu organizacije International Relief and Development (IRD), ki zbira sredstva za Filipine, ki jih je 8. novembra prizadel tajfun Haijan. Vsak tekmovalec je s štartnino 10 evrov (v štartnino ni vključena smučarska karta) prispeval k zbiranju sredstev za prevoz medicinskih pošiljk Svetovne zdravstvene organizacije na Filipine.

"Prosili so me, če sem lahko ambasador tekmovanja in pomagam pri pripravi proge. Svoje tekmovalne ambicije sem sicer že izživel in me na rekreativne tekme ne vleče," je za MMC povedal Jerman, ki je januarja po padcu v Kitzbühelu končal kariero in postal pomočnik trenerja v slovenski reprezentanci za hitre discipline. Je od takrat sploh kdaj smučal za svojo dušo?

"V Beaver Creeku, ko je odpadel trening smuka, sem šel smučat po celem snegu, sicer pa se smučam le na prosto brez palic. Ne vem, koliko sploh še znam, ampak na takšni tekmi, kot bo v sredo, to ni pomembno."

Zanimalo nas je še, kako Tržičan, ki je slavil dve zmagi na smukih svetovnega pokala, vidi trenutno krizo v slovenski reprezentanci (v smuku le 14 točk na štirih tekmah).

"Andrej (Šporn) ima težave s čevlji, nekaj je narobe in nima zaupanja. Smuča zakrčeno. Roka (Perka) boli hrbet. Na zadnji tekmi v Bormiu nismo imeli niti sreče z vremenom. Ne moreš verjeti, da se lahko tako obrne. Prvih 15 tekmovalcev je imelo popolnoma druge razmere kot tisti s številkami od 16 do 30. Perko bi bil v normalnih razmerah med dvajsetimi."