Na Bledu bo do nedelje spet pestro. Foto: Srdjan Živulović/Bobo
Na Bledu bo do nedelje spet pestro. Foto: Srdjan Živulović/Bobo

Kot so pojasnili organizatorji, so s športno-humanitarnim tekom tudi letos pomagali otrokom iz socialno ogroženih družin, in sicer z organizacijo športnih počitnic Veter v laseh. Lani so z zbranimi sredstvi na aktivne počitnice peljali 53 otrok.

Organizatorji so pozvali ljudi, naj tekači letos prispevajo donacijo v višini deset evrov in omogočijo počitnice čim več otrokom iz socialno ogroženih družin.

"Pridružite se nam lahko kadar koli v času prireditve in odtečete ali prehodite, kolikor želite. Skupaj bomo naredili dobro delo in se spomnili Ruth Podgornik Reš," so povabili v športno-humanitarnem društvu, ki vsako leto pripravljajo več dobrodelnih prireditev, pri čemer jim pomagajo tudi druge organizacije, sponzorji in donatorji.

Zametki dobrodelnega teka okoli Blejskega jezera segajo v leto 2012. Tedaj je tek potekal pod imenom Tečem, da pomagam. Udeležila se ga je tudi ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica in kuharica Ruth Podgornik Reš, ki je konec leta 2012 umrla v gorah. V njen spomin je društvo Vztrajaj - Never give up športno-humanitarni tek preimenovalo Ruthin tek.