Rekreacija
()
Trasa bo tekače od Kamnika (štart bo nad Zdravstvenim domom) na vrh Starega gradu vodila po urejenih poteh in vlakah. Foto: Organizator

Dodaj v

Kamničani bodo obudili tek na Stari grad

Dolžina trase slabe štiri kilometre
12. junij 2018 ob 11:39
Kamnik - MMC RTV SLO

Stari grad je za Kamničane priljubljena točka popoldanske rekreacije, tekači pa bodo lahko po dolgih letih spet tekmovali na ta 577 metrov visoki hrib.

Bodifitov tek na Stari grad, ki bo štel tudi za občinsko prvenstvo v gorskih tekih za osnovne šole, bo v petek, 15. junija. Osnovnošolci bodo štartali ob 12. uri, odrasli pa ob 18. uri. Štart tekmovanja bo nad Zdravstvenim domom Kamnik.

"Veseli smo, da bomo letos obudili ta tek, ki je poseben po tem, da poteka po urejenih poteh in po vlakah. Trasa je dolga nekaj manj kot 4 km, tekli pa bodo tudi najmlajši, in sicer na nekaj manj kot kilometrski razdalji. Stari grad je imenitna razgledna točka, pot pa dovolj zanimiva za tekaško tekmovanje. S tem bomo povezali zgodovinsko dediščino mesta Kamnik z gorskim tekom, še enim športom, ki je v Kamniku zelo razvit. S to prireditvijo želimo pohodnike opozoriti na še eno od manj poznanih, a bolj urejenih poti, na obe priljubljeni izletniški točki, Stari grad in Špico," je povedal Franci Kramar, vodja športnih programov na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki je soorganizator tekmovanja.

Prijave so možne do srede, 13. junija, na prijavim.se. Cena prijave je 10 evrov, če se se želite udeležiti tudi Veronikinega teka, ki bo (13. oktobra) tudi letos potekal na 10-kilometrski razdalji, je cena hkratne prijave na oba teka 15 evrov.

Razglasitev zmagovalcev in podelitev priznanj bo na vrhu pri gostišču Grajska terasa.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018