Vsak član ekipe je preplaval 300 metrov, prekolesaril 10 km in nato še pretekel 2,5 km. Foto: Organizator
Vsak član ekipe je preplaval 300 metrov, prekolesaril 10 km in nato še pretekel 2,5 km. Foto: Organizator

Med 25 ekipami je drugo mesto osvojila ekipa iz Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana (1:15:22), tretje pa ekipa iz Športnega društva Posavje (1:17:23)

Vsak izmed tekmovalcev v posamezni ekipi je moral opraviti solo tekmovanje v super sprintu, kar pomeni, da je vsak član ekipe preplaval 300 m, potem kolesaril 10 km in nato še pretekel 2,5 km. Časi vseh treh članov posamezne ekipe so se sešteli.

Med članicami so se v knežjem mestu na najvišjo stopničko povzpele Lana Nemanič, Kristina Uršič in Jana Kotadej iz Triatlonskega kluba Telemach Ljubljana (1:27:28).

Žan Škrjanc, Žiga Berlec in Matija Kovačič Vanko iz Triatlonskega kluba Trisport so si priborili prvo mesto (1:19:54) med mladinci, pri mladinkah pa so naslov državnih prvakinj slavile Gaja Perko, Tinkara Capuder in Tjaša Vrtačič prav tako iz Trisporta (1:26:50).

Na celjskem bazenu in v okolici so se v različnih triatlonskih disciplinah lahko preizkusili tudi rekreativci (triatlon za vsakogar in štafetni triatlon za vsakogar, sprint triatlon in štafetni sprint triatlon), svoje triatlonske spretnosti in sposobnosti pa so pokazali tudi najmlajši, ki so tekmovali v ciciakvatlonu in akvatlonu.