Da bo smučanje še večji užitek, Sandi Murovec - Muri ponuja aplikacijo za pametne telefone The Edge Instructor. Foto: www.nakanto.si
Da bo smučanje še večji užitek, Sandi Murovec - Muri ponuja aplikacijo za pametne telefone The Edge Instructor. Foto: www.nakanto.si

Smučarski demonstrator Sandi Murovec je po knjigi Na kanto! in istoimenskem izobraževalno-dokumentarnem filmu poskrbel še za aplikacijo, ki bo navdušila vse smučarske navdušence, strokovnjake, trenerje in tekmovalce. Aplikacija pomaga pri učenju sodobne smučarske tehnike in razloži spremembe, ki so nastale zaradi smuči s poudarjenim stranskim lokom.

Aplikacija The Edge Instructor, ki jo podpirata tako okolje iOS kot Android, je nastala na podlagi izjemnih smučarskih posnetkov, analiz in izdelanega sistema učenja UPS, ki ga obravnava istoimenski film.

"Kot avtor, dolgoletni smučarski demonstrator, v zadnjih sezonah pa tudi individualni demonstrator Tine Maze in zunanji član ekipe Team to aMaze menim, da s tem dobivamo prvi 'videopriročnik', ki ga bodo uporabniki lahko uporabili v vsakem trenutku. To pomeni, da si vse detajle sodobne tehnike smučanja posameznik lahko ogleda na svojem prenosnem telefonu, bodisi med sedenjem na sedežnici ali kar sredi smučišča, vsakič torej, ko želi s pomočjo žive slike, počasnih posnetkov ali analiz svoje znanje nadgraditi in ga prenesti v svoje smučanje," je povedal Sandi Murovec.

Murovec je avtor sistema učenja smučanja s podaljševanjem smuči UPS. Učenje po tej metodi obljublja, da boste že v dveh dneh vsaj po lažjem terenu znali uporabljati zarezno tehniko in tako bolje izkoristiti karving smuči.