Rekreacija
()
Športniki iz društva Onkoman so dokazali, da je mogoče po bolezni še izpeljati kakšen drzen podvig. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Uspešna in poučna akcija društva Onkoman

S kolesom od Ljubljane do Kopra
1. oktober 2018 ob 11:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

Deset ozdravljenih onkoloških bolnikov iz društva Onkoman je dokazalo, da je mogoče po bolezni še kako dejavno živeti. V slabih petih urah so prekolesarili dobrih 100 kilometrov od Ljubljane do Kopra.

Ob tem so vse navdušili z izredno inovativnimi načinom osveščanja in klicu po samopregledovanju ter posledično zmanjševanju rakavih obolenj ter zgodnjem odkrivanju bolezni. Na poti se jim je v podporo in spodbudo pridružil tudi paraolimpijec Primož Jeralič.

"Bil je občutek, da z vsakim obratom pedala pomagam nekomu obrniti njegovo zgodbo na oddelku na pozitivno stran. Pot je bila takšna, kot je zdravljenje raka. Na trenutke strma, deževna, hladna, vetrovna, ampak na koncu nas je pričakal sonček. Prepričan sem, da je tudi zdravljenje takšno in če se bolezen odkrije pravočasno, je velika verjetnost, da bo na koncu sonček. Zame je to enkraten projekt, ki ga je potrebno ponoviti. V mojih očeh čisti užitek," je povedal podpredsednik društva Onkoman Matej Pečovnik, ki je uspešno prebolel raka na limfnem sistemu.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Koledar rekreacije
Kam na vadbo
RTV oddaje
Zametki balinanja segajo v antiko 00:04:16, 16.11.2018
Med dopustom ne opustite gibanja 00:06:30, 20.07.2018
Znamo otroke spodbujati h gibanju? 00:06:11, 29.06.2018