Miha Zarabec je popolnoma okreval po jesenski poškodbi stegenske mišice, tako da stoodstotno pripravljen čaka boje na evropskem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Miha Zarabec je popolnoma okreval po jesenski poškodbi stegenske mišice, tako da stoodstotno pripravljen čaka boje na evropskem prvenstvu. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Po božičnem oddihu rokometaši spet skupaj

Ko je selektor Veselin Vujović objavil seznam 21 igralcev za evropsko prvenstvo, je v obrazložitvi dejal, da se je med dvema "atomskima mravljama" Stašem Skubetom in Zarabcem, odločil za drugega, ker je v boljši formi, igra v močnejšem tekmovanju in ker se mu je z igro priljubil na srečanju z Zagrebom, ki ga vodi prav Vujović.

Upravičil bom vpoklic
In res se zdi, da bi bil lahko 24-letni Trebanjec prava osvežitev in okrepitev Slovenije na prihajajočem tekmovanju. "Srečen sem, da sem tukaj. Vzdušje je super. Fantje so odlični, dobro se razumemo. Tudi selektor nam govori, da moramo biti sproščeni in za zdaj nam gre vse tako, kot smo si zadali. Upam, da bomo tudi na igrišču stopili skupaj in pokazali pravi obraz. Veselim se že prve pripravljalne tekme in tudi evropskega prvenstva. Vsekakor bom upravičil vpoklic. Boril se bom in pokazal vse, kar znam. Na koncu pa vendarle šteje ekipa, ker je to le kolektivni šport in mislim, da lahko naredimo en lep rezultat," je na pripravah v Zrečah razmišljal Zarabec in dodal, da se je v zadnjem mesecu vrnil v polno formo.


Reprezentanca se je po slabih dveh dneh božičnega počitka znova zbrala v Zrečah. A vzdušje je nekoliko skalila poškodba kolena vratarja Klemena Ferlina, ki bo najverjetneje izpustil preostanek sezone.


Boljši smo od vsake reprezentance

Slovenija na Poljskem igra v "skupini smrti", s Španijo, Švedsko in Nemčijo. Kako iz nje? "Vsekakor bo evropsko prvenstvo naporno, ker je v kratkem času veliko tekem. Vsaka tekma bo na nož. Treba je iti korak za korakom. Imamo ogromno širine, znanja, kakovosti, kar moramo le še pokazati na igrišču. Tako kot pravi selektor, tudi jaz verjamem, da smo boljši od vsake reprezentance. Prepričan sem, da bomo napredovali, kljub temu pa ne bi rad še prehiteval dogodkov," o nasprotnikih v Vroclavu pravi 178 cm visoki organizator igre.

Še dve leti napredovanja v Celju
Zarabec v Celju igra od poletja 2014. V mestu ob Savinji se v vseh pogledih odlično počuti, tudi zato je pogodbo s pivovarji podaljšal še za dve leti, do leta 2018. "Moram reči, da sem se prvo leto na začetku še lovil, ampak mislim, da je to popolnoma naravna pot športnika, ki gre v novo okolje. Zdaj sem leto starejši. Vesel sem, da sem nosilec igre. To mi ustreza. Ni me strah odgovornosti. Veliko sem se naučil v Ligi prvakov, veliko me je naučil tudi trener Branko Tamše. Mislim, da nas čakata še dve leti skupne poti, še dve leti napredka, potem pa sledi stopnička višje. Upam, da se bom izognil poškodbam in da se bo vse izteklo, kot sem si zaželel," upa Zarabec.

Gremo porazit selektorja
Pivovarji so v pokalu izločili Velenjčane, v državnem prvenstvu vodijo, medtem ko jih v Ligi prvakov čaka težko delo za preboj v nadaljnje tekmovanje. "Kar se tiče državnega prvenstva, smo naredili en spodrsljaj (poraz z Mariborom, op. a.), ki pa se je moral zgoditi. Iz tistega poraza smo izšli še močnejši. Za zdaj je vse pod nadzorom. Kar se tiče Lige prvakov, pa moram reči, da mi je malo žal nekaterih tekem. Vsi nas prepoznavajo kot eno simpatično ekipo, ki igra lep rokomet. A ni dovolj, da smo le simpatični. Treba je narediti en korak naprej. Februarja igramo v Zagrebu, kjer sem prepričan, da bomo selektorju otežili delo. Naš cilj je, da prvo premagamo Zagreb, ker potem imamo realne možnosti za preboj. Mislim, da smo tega sposobni. Zavedam pa se, da bo krvavo težko. A dobro se bomo pripravili in gremo porazit selektorja," je odločen Dolenjec na delu v Celju.

Aleš Vozel, @vozela1

Po božičnem oddihu rokometaši spet skupaj