Hrvaška bo v Španiji nastopila brez zvezdnika Ivana Balića. Foto: Reuters
Hrvaška bo v Španiji nastopila brez zvezdnika Ivana Balića. Foto: Reuters

V hrvaški javnosti še vedno potekajo polemike o odločitvi rokometnega selektorja Slavka Goluže, ki na seznam igralcev za prihajajoče svetovno prvenstvo ni uvrstil Ivana Balića. Eden izmed najboljših rokometašev zadnjega desetletja, ki je hrvaškemu rokometu prinesel številne lovorike, je spregovoril o Goluževih "težavah" z njegovo telefonsko številko.

Brez Balića in Buntića
"Moja španska številka je objavljena na internetu in do nje sploh ni težko priti, tako kot do moje hrvaške številke," je povedal 33-letni rokometaš. "Odpisali so me, tako da je zgodba verjetno končana. Če bom imel čas, bom tekme spremljal s tribune. Težko bo, vendar menim, da Hrvaška spada med favorite in lahko osvoji medaljo." Poleg rokometaša Atletica Madrida pa je Goluža v petek ostal še brez Denisa Buntića, ki je imel zadnje mesece težave s poškodbo leve roke. Nekdanji član Cimosa Kopra, ki trenutno nosi dres Kielc, se je sicer udeležil uvodnega dela priprav, vendar pa so bile bolečine prehude. Na položaju desnega zunanjega naj bi ga zamenjal mladi član Zagreba CO Luka Stepančić, prvi adut na tem igralnem mestu pa bo visoki Marko Kopljar. Hrvaška bo v prvem delu prvenstva igrala v skupini D skupaj s Španijo, Madžarsko, Alžirijo, Egiptom in Avstralijo.

Srbi premagali Romune
Reprezentanca Srbije, ki se nahaja v predtekmovalni skupini C skupaj s Slovenijo, je v prvi pripravljalni tekmi z 29:23 (11:12) premagala Romunijo. Najučinkovitejši v moštvu Veselina Vukovića je bil Ivan Nikčević s sedmimi zadetki, Petar Nenadić je dosegel pet zadetkov, Bogdan Radivojević pa štiri. Srbi so zaigrali brez kapetana Momirja Ilića in vratarja Darka Stanića, ki se bosta moštvu pridružila 1. januarja.