Boris Denič bo na prvenstvo popeljal pomlajeno moštvo. Foto: MMC RTV SLO
Boris Denič bo na prvenstvo popeljal pomlajeno moštvo. Foto: MMC RTV SLO
Luka Žvižej
Luka Žvižej obljublja igro po najboljših močeh. Foto: MMC RTV SLO
Še mesec dni do EP-ja v rokometu

Denič bo spisek 19 rokometašev, ki bodo oddelali zaključne priprave, objavil okoli 20. decembra. Takrat bo tudi že povedal, kateri trije bodo ostali doma oziroma bodo v rezervi. Na prvenstvo, ki bo potekalo med 15. in 29. januarjem 2012, bo odpotovalo 16 rokometašev.

Poudarek na taktiki in na vzdrževanju moči
"Kot vidite, na seznamu ni novosti, ni posebnosti. Naš cilj je maksimalno izvesti priprave. Poudarek bo na taktiki in na vzdrževanju moči," je uvodoma dejal Denič, ki je znova izpostavil, da računa na vseh 19 rokometašev, ne pa zgolj na morda najbolj udarna imena. "Zgolj sedem igralcev ne more vzdržati peklenskega ritma, na drugi strani ne more biti nekdo le vodonoša, vsi morajo dati svoj delež," je pojasnil Denič.

Do uspeha ni bližnjic
Selektor se je nato ozrl še proti konkretnim ciljem: "Dejstvo je, da smo mladi in da do uspeha ni bližnjic. Najtežje je v življenju napovedati realnost, torej kaj se bo zgodilo. Smo ekipa, ki lahko premaga vsakega, a tudi z vsakim lahko izgubi. Za stabilnost potrebujemo kilometrino, čas. Ne glede na to pa je naš pristop oziroma miselnost takšna, da bomo šli na vsaki tekmi na zmago. Cilj so seveda kvalifikacije za olimpijske igre, a treba je iti korak za korakom." Reprezentant Luka Žvižej pa je dodal: "Naš cilj je odigrati po najboljših močeh in dati vse od sebe. Optimistično čakamo prvi trening."

Na Danskem tudi z Islandijo
Reprezentanca se bo zbrala 26. decembra v Zrečah, kjer bo ostala do 4. januarja. Dan pozneje jo čaka polet na Dansko, kjer bo v Aarhusu v treh dneh odigrala tri tekme z Dansko, Islandijo in Poljsko. Islandci bodo poleg Hrvatov in Norvežanov tudi slovenski nasprotniki v skupinskem delu v Vršcu, kar pa Deniča ne moti: "Dobro je, da začutimo njihovo moč, prednosti in slabosti." Po prihodu v domovino 9. januarja bo reprezentanca do 13. trenirala v Zrečah, 14. pa se bodo Slovenci odpravili v Srbijo. Prvo tekmo v Vršcu bodo 16. januarja odigrali z Norveško, 18. jih čaka Hrvaška, 20. pa še Islandija.

SEZNAM REPREZENTANTOV

Vratarji: Primož Prošt (Montpellier), Jure Vran (Cimos Koper) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Gorazd Škof (Cimos Koper);

Krilni igralci: Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajić (Montpellier), Luka Žvižej, Gašper Marguč (oba Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor (Maribor Branik) in Jure Sušin (Trimo Trebnje), Jure Dobelšek (Cimos Koper), Matej Flajs (Krka);

Zunanji igralci: Marko Bezjak, Jure Dolenec, David Miklavčič (vsi Gorenje Velenje), Nenad Bilbija (Minden), Dean Bombač, Matevž Čemas, Sebastjan Skube (vsi Cimos Koper), Boštjan Kavaš (Wisla Plock), Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Targi Kielce);

Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Cimos Koper), Matej Gaber (Gorenje), Peter Pucelj (Crvena zvezda) in Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg).

Še mesec dni do EP-ja v rokometu